Medicamentul minune care a salvat o femeie aflată în comă, infectată cu covid. Ce s-a întâmplat i-a șocat pe medici

Medicamentul minune care a salvat o femeie aflată în comă, infectată cu covid. Ce s-a întâmplat i-a șocat pe medici
Claire Haythorne și-a revenit din comă cu un medicament experimental

În toată această perioadă au existat pacienți cu forme grade de covid-19 care s-au vindecat mireaculos. Un astfel de caz este și cel al unei britanice, Claire Haythorne, din Hillsborough, Sheffield, care s-ar fi recuperat miraculos.

Claire Haythorne și-a revenit din comă cu un medicament experimental

Claire Haythorne a ajuns în stare gravă la spital, după ce s-ar fi infectat cu noul coronavirus. Din cauza mai multor complicații, femeia a ajuns să aibă o formă gravă a bolii ajungând în comă. Medicii spun că șansele femeii erau minime de a mai scăpa, așa că au apelat la familie propunându-le să folosească un medicament experimental.

Claire Haythorne petrecuse săptămâni în comă luptându-se cu Covid-19 înainte ca medicii să-i administreze Anakinra ca „ultimă soluție”, relatează Yorkshire Live. Efectele s-au văzut la puțin peste două săptămâni de la administrarea medicamentului. Presa britanică relatează că la două săptămâni de la administrare Claire Haythorne s-a trezit din comă.

Familia a rămas  înmărmurită de recuperarea rapidă a femeii, o asistentă medicală de altfel. Claire Haythorne Haythorne, în vârstă de 45 de ani, a fost în comă timp de săptămâni bune după ce a contractat virusul la începutul lunii noiembrie. Medicii au decis să administreze medicamentul Anakinra ca „ultimă soluție”, spunându-i familiei sale la momentul în care mai avea de trăit trei zile.

Echipa de medici care i-au prescris medicamentul, au descris momentul ca fiind un „mic miracol de Crăciun”. Aceeași echipă de medici spun că Anakinra, medicamentul experimental, este utilizat în mod normal pentru tratarea artritei reumatoide.

Recuperare miraculoasă după săptămâni de comă

Claire Haythorne se află acum pe drumul spre recuperare și va pleca acasă în următoarele două săptămâni. În calitate de lucrătoare de îngrijire, Claire Haythorne a aflat că are virusul printr-unul dintre testele obligatorii pe care le avea în fiecare săptămână, la începutul lunii noiembrie. Nu a prezentat simptome în acel moment, dar a plecat acasă pentru a se izola. (vezi galeria)

„A fost în regulă la carantină timp de două săptămâni. Vineri s-a culcat în pat și până duminică, 8 noiembrie, își pierduse toată culoarea feței. Nu o puteai recunoaște. Apoi luni a fost internată de urgență la spital.

A fost ultima oară când am văzut-o. Rinichii și plămânii ei erau răi. Avea nevoie de mult oxigen.”, a declarat fiica ei Leah Haythorne, în vârstă de 18 ani.

În zilele următoare internării starea de sănătate a femeii a continuat să se deterioreze rapid, și a fost plasată în comă indusă joi, pe 12 noiembrie. După săptămâni de încercări diferite, pe 3 decembrie medicii au decis să înceapă să îi dea medicamentul Anakinra sau Kineret.

După administrarea medicamentului experimental, Anakinra, femeia a început să dea semne de ameliorare, ieșind din comă și respirând ușor, ușor, fără ajutorul aparatelor. Conform relatărilor fiicei sale, Leah, familia a reușit să vorbească cu Claire în ziua de Crăciun de la distanță. Conform ultimelor informații din partea echipei de medici, Claire Haythorne respriă acum fără aparate iar starea de sănătate i s-a ameliorat considerabil.

Urmăriți Playtech.ro și pe