Medicamentul descoperit pentru tratarea covid-19. Ce a anunțat Anthony Fauci

Medicamentul descoperit pentru tratarea covid-19. Ce a anunțat Anthony Fauci
Medicamentul descoperit pentru tratarea covid-19.

Anthony Fauci, cel mai important expert în boli infecțioase din SUA, a definit rezultatele unui medicament care ar duce la o reducere rapidă a coronavirusului.

Medicamentul descoperit pentru tratarea covid-19

Este vorba despre medicamentul Merck, ale cărui rezultate ar fi ”impresionante”. De altfel, consilierul științific al Casei Albe, Anthony Fauci, a spus într-un interviu pentru CNN că rezultatele medicamentului Merck sunt ”impresionante”.

”Scade probabilitatea spitalizării sau a decesului la persoanele care iau medicamentu când sunt infectate pentru prima dată”, a spus Anthony Fauci.

Apoi, acesta a mai adăugat:

”Știți cum să reduceți riscul 100%? În primul rând, nu vă infectați deloc”.

De menționat este că compania farmaceutică Merck a anunțat de curând că medicamentul experimental antiviral molnupiravir pe care îl dezvoltă alături de Ridgeback Bio a indicat o reducere rapidă a virusului.

Constatările acestui studiu, care indică o scădere rapidă a virusului la persoanele cu coronavirus timpuriu, tratate cu molnupiravir, sunt promițătoare, afirma William Fischer, profesor asociat de medicină la Universitatea din Carolina de Nord.

Antiviralul este testat în fazele 2/3, ce urmează să fie finalizate în luna mai. Merck a decis să se concentreze asupra terapiei, după ce cele două vaccinuri anti-covid 19 pe care le-a dezvoltat nu au reușit să genereze răspunsurile imune dorite determinând compania să renunțe la program în ianuarie.

Despre Anthony Fauci

Anthony Stephen Fauci s-a născut la data de 24 decembrie 1940, la Brooklyn, New York City, New York. El este un medic și imunolog american cu origini italiene, cunoscut pentru că este unul dintre liderii grupului de combatere a coronavirusului. Anthony Fauci este și director al Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase (NIAID) și consilier medical șef al președintelui.

Ca medic la National Institutes of Health (NIH), Anthony Fauci a servit sectorul american de sănătate publică în diferite funcții de mai bine de cincizeci de ani și a activat ca consilier al fiecărui președinte american de la Ronald Reagan. El a devenit director al NIAID în 1984 și a contribuit la cercetarea HIV / SIDA și la alte boli ale imunodeficienței, atât ca cercetător, cât și ca șef al NIAID.

Din 1983 până în 2002, Anthony Fauci a fost unul dintre oamenii de știință cei mai frecvent citați din lume în toate revistele științifice. În 2008, președintele George W. Bush i-a acordat Medalia prezidențială a libertății, cel mai înalt premiu civil din Statele Unite, pentru munca sa în cadrul programului de ajutorare a SIDA PEPFAR.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI