Medic din București, atac dur la adresa politicienilor după respingerea urgentării certificatului verde: „Într-o lună era totul rezolvat”

Medic din București, atac dur la adresa politicienilor după respingerea urgentării certificatului verde: „Într-o lună era totul rezolvat”
Pacienți nevaccinați internați la Terapie Intensivă

România se află într-o situație disperată, astfel că, în fiecare zi sute de oameni sunt răpuși de Covid-19. Din păcate, rata de vaccinare în țara noastră este mult mai mică față de alte țări, iar rezultatul acestor alegeri se vede în fiecare zi. Medicul Vasi Rădulescu a transmis un mesaj dur la adresa politicienilor care au ales să respingă urgentarea proiectului privind obligativitatea certificatului verde, în detrimentul sutelor de morți zilnic.

Politicienii din România, aspru criticați

Medicul cardiolog, Vasi Rădulescu, și-a câștigat mulți simpatizanți datorită postărilor sale de pe pagina de Facebook, acolo unde foarte multă lume rezonează cu mesajele transmise de specialist.

Ultima postare pe care a făcut-o este legată de decizia reprezentanților Camerei Deputaților de a respinge urgentarea proiectului care ar fi obligat introducerea certificatul verde de vaccinare pentru personalul medical, în instituțiile publice și în clădirile de birouri.

Fără niciun menajament, medicul a transmis un mesaj dur către politicieni, subliniind motivul respingerii dezaterii acestui proiect, în vederea unor avantaje politice. Acesta a dat asigurări că o astfel de obligativitate ar fi crescut rapid numărul persoanelor vaccinate, ceea ce ar fi dus la o rezolvare a situației actuale.

„Când ai o situație care-ți pune în pericol toți locuitorii țării, omorându-ți 3.000 pe săptămână, adică fix cât un sat, iar tu o dai cotită în jocuri politice, în evitarea elegantă a unei discriminări închipuite, în salivarea după veșnicul ciolan, în menținerea scaunului cald, fără să iei prompt niște măsuri care să-ți protejeze locuitorii, chit că-i vei deranja pe unii care oricum ar merita un duș rece cu furtunul la pielea goală, în piața publică, asta înseamnă țară cu niște conducători de doi lei.

Certificat obligatoriu pentru orice activitate -> 100-200-300.000 de oameni vaccinați pe zi -> într-o lună era totul rezolvat”, a transmis medicul Vasi Rădulescu, joi, pe pagina sa de Facebook.

Ioana Mihăilă, revoltată după respingerea certificatului verde

O altă reacție critică după decizia Camerei Deputaților de respingere a certificatului verde a fost cea a Ioanei Mihăilă, fostul ministru al Sănătății, care a atacat lipsa de responsabilitate a unor politicieni față de binele și sănătatea poporului.

„În ziua cu recordul absolut de morţi de la începutul epidemiei, s-a născut monstruoasa coaliţie împotriva sănătăţii publice. Liderii de grupuri parlamentare PNL, PSD, UDMR şi AUR au respins dezbaterea urgentă a Legii Certificatului Verde în Camera Deputaţilor.

Că AUR este un partid antivaccinist nu mai poate mira pe nimeni. Dar că partide care clamează responsabilitatea față de țară și popor nu simt nicio presiune pentru a adopta măsuri de limitare a pandemiei de COVID-19 este sfâșietor și complet de neînțeles. 591 de decese provocate de virusul SARS-COV-2 vor fi anunțate astăzi oficial, conform Grupului de Comunicare Strategică“, a transmis Ioana Mihăilă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI