Medic celebru, mesaj tranșant pentru persoanele care nu cred în COVID-19, dar se îmbolnăvesc: „Să nu mai vină la spital”

de: Rosu Ioana
08 10. 2020

Sistemul sanitar din România se află pe culmile disperării, după ce zi după zi se stabilesc noi recorduri negative de îmbolnăviri cu COVID-19. În ciuda mesajelor disperate transmise de autorități și medici, cetățenii par să ia în derâdere toate restricțiile și să vocifereze atunci când vine vorba de respectarea unor măsuri de protecție. Pentru toate aceste persoane, managerul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara, Cristian Oancea, le-a transmis un mesaj de atenționare și conștientizare.

Ce tratament ar trebui să urmeze persoanele care nu cred în COVID-19

Bilanțul negru al cazurilor de COVID-19 vine cu noi ipoteze enunțate de medicii din linia întâi. Indignați de multitudinea de știri false care circulă pe la urechile oamenilor, medicii încep să tragă semnale de alarme și să ofere recomandări pentru fiecare categorie de persoane.

Astfel, pentru cei care nu vor să poarte mască de protecție și nici să respecte restricțiile impuse de autorități, dar totuși se îmbolnăvesc, Cristian Oancea le transmite să nu vină la spital, ci să se trateze cu terapii alternative, așa cum se laudă.

Pentru că numărul cazurilor a ajuns astăzi la 3.130, o cifră devastatoare, disponibilitatea paturilor de la Terapie Intensivă ajunge să fie pusă sub semnul întrebării. Din acest motiv, medicul de la Spitalul „Victor Babeș” dă asigurări că el și colegii săi se vor lupta doar pentru cei care fac echipă cu medicii, nu cu cei care se revoltă și iau în derâdere munca și eforturile.

„Acești oameni dau semnale foarte proaste, acești oameni care nu cred, nu poartă mască sau iau în derâdere toate aceste măsuri ale noastre, îi rugăm să nu mai vină la spital dacă fac Covid. Să se trateze cu tot felul de măsuri alternative, cu tot felul de terapii alternative. Dacă nu crezi, de ce să mai încarci sistemul sanitar?”, a fost mesajul transmis de acesta.

“Nu am cerut nicio măsură care să blocheze dreptul unei persoane”

Cristian Oancea face apel la responsabilitate și conștiință față de semenii noștri. Chiar dacă au fost persoane, care după ce au trecut prin suferință, au început să respecte regulile, specialistul subliniază că nu mai este timp pentru “învățat pe propria piele”, ci că este bine să învățăm din exemplele altora.

„Noi suntem aici să ne luptăm pentru viața celor care vor să trăiască și vom rămâne aici. În rest, pentru cei care nu cred și care au la rândul lor alți adepți, noi suntem neputincioși în fața lor. Dar, dacă se vor îmbolnăvi, să se trateze cu terapii alternative, să nu încarce sistemul sanitar.

Am mulți pacienți care nu au crezut, s-au infectat și, după aceea, astea sunt exemple pozitive, au început să poarte mască și să promoveze sănătatea publică.

Sunt și exemple pozitive, dar până nu te confrunți cu boala, sau până nu faci forme severe, zici că totul e o batjocură și iei în derâdere.

Tot ce am cerut au fost masca și igiena. Nu am cerut nicio măsură care să blocheze dreptul unei persoane.
Putem numi crimă dacă îți respecți dreptul de a nu purta mască, te infectezi, dai virusul altuia sau îl duci acasă la familie și aceia fac forme severe sau mor, îi omori cu bună știință.

Ar trebui să se gândească de două ori aceste persoane care nu prea cred sau cred că le sunt limitate drepturile”, a transmis medicul Cristian Oancea, potrivit digi24.