Medic celebru, apel disperat către românii care se tratează de Covid-19 după internet: „Combinația posibil mortală o iau acum mii de oameni”

de: Rosu Ioana
15 10. 2021

Situația Covid-19 din România atinge cote maxime, după ce astăzi a fost anunțată în București o rată de infectare de aproape 16 la mia de locuitori. Spitalele sunt pline, iar medicii trag semnale de alarmă zilnice cu privire la haosul și suferința în mijlocul cărora trăiesc zilnic. Medicul Mihai Craiu vine de data aceasta cu un avertsment către persoanele care se tratează acasă, după scheme auzite de pe internet, fără nicio confirmare medicală cu privire la eficiența acestora.

Greșeala care îi poate costa viața pe mulți dintre români

Mihai Craiu, unul dintre medicii pediatrici care a comunicat foarte mult pe tot parcursul pandemiei, și în special în timpul valului patru, avertizează românii care din varii motive refuză să se prezinte la spital, după apariția primelor simptome ale infecției cu Covid-19.

Din păcate, mulți dintre aceștia consideră că se descurcă cu scheme de tratamente publicate în mediul online, fără a mai verifica dacă rezultatul este unul eficient și sigur pentru sănătatea lor. Pentru a fi siguri că tratamentul pe care îl urmează este potirivit pentru situația fiecărui pacient în parte, cetățenii sunt implorați să consulte un medic, în timp util.

”Va rog din suflet nu vă mai tratați, singuri, acasă, după retete „faimoase” care circulă pe net.
Combinația posibil MORTALĂ o iau acum mii de oameni în România, deseori fără nici un consult medical:

Azitromicină sau alt macrolid + Antihistaminice + Ventolin. Eventual și hidroxiclorochină.

PUTEȚI SĂ MURIȚI DIN CAUZA ACESTUI TRATAMENT dacă il luați de capul vostru, fără consult medical.

Ce zic protocoalele medicale?

1. Azitromicina poate avea interacțiuni severe cu alte medicamente, crescând toxicitatea cardiacă foarte mult. Prima pe listă e hidroxiclorochina.
2. Se știe că asocierea de Azitromicină cu unele antihistaminice poate crește riscul de aritmie cardiacă prin prelungirea intervalului QTc pe EKG. Poate să apară aritmie și la omul aparent sănatos. Se cheamă torsada vârfurilor această aritmie specială…
3. Ventolinul/salbutamolul poate avea toxicitate cardiacă și produce agitație și tahicardie, chiar și la persoane perfect sănătoase…”, a transmis Mihai Craiu, într-o postare pe Facebook.

Mihai Craiu, despre necesitatea copiilor de a merge la școală

Recent, medicul pediatru și-a exprimat părerea referitoare la posibila închidere a școlilor și trecerea lor în online, în contextul unei rate de incidență mari. Potrivit specialistului, transmiterea comunitară a virusului se datorează persoanelor care nu respectă măsurile anti-Covid-19 și care nu se vaccinează, și nu mersului la școală a unor copii aparent sănătoși și fără cormobidități.

„În opinia mea nu închiderea școlilor oprește transmiterea COVID-19 în comunitate, ci vaccinarea adulților și respectarea regulilor stricte. Copiii aparent sănătoși, fără comorbidități trebuie să meargă neapărat la școală, iar autoritățile trebuie să ia măsuri nepopulare, dar justificate epidemiologic și legal împotriva celor care nu vor să respecte regulile. Acum, până nu e prea târziu. Din păcate, nu vor face nimic”, a declarat Mihai Craiu, pentru libertatea.ro.

În urma declarațiilor făcute de Sorin Cîmpeanu, conform cărora părinții nu sunt de acord cu testarea elevilor în școli, nici măcar cu teste de salivă, medicul susține că aceia care refuză trebuie să plătească costurile de testare în cauzul copiilor care se îmbolnăvesc.

„Cine îl refuză ar trebui să își asume costuri de testare în cazul îmbolnăvirii copiilor eligibili pentru vaccinare, dar la care părinții au refuzat și vaccinul, și testarea. E greu de spus ce ar fi de făcut în cazul acestui scenariu foarte fluid și care se agravează rapid”, a adăugat acesta, potrivit sursei citate.