Medic amenințat de un primar PSD: Mi-a cerut adeverințe pentru urna mobilă. Pe listă erau morți, debili mintal și persoane deplasabile!

Autor: Andrei Simion - 09:30, 26 mai 2019
Medicul a fost jignit de primar și amenințat pentru că nu a eliberat adeverințele necesare votului cu urna mobilă

Un medic din comuna Botoșești Paia din județul Dolj a făcut public faptul că primarul PSD al localității a încercat să facă presiuni asupra sa pentru a elibera adeverințele necesare votului cu urna mobilă. Pe lista edilului erau morți, debili mintal (care nu au dreptul de vot), dar și persoane deplasabile. Atunci când medicul a refuzat, primarul a trecut la amenințări, scie în exclusivitate G4Media.

Medic amenințat de primar pentru adeverințe necesare votului cu urna mobilă

Medicul Nicoleta Disea din Dolj a spus că primarul Ion Moraru i-a cerut mai multe adeverințe necesare votului cu urna mobilă. Cadrul medical a refuzat, iar apoi a fost amenințat. Pe listă, erau mai multe persoane moarte, cu afecțiuni mintale sau deplasabile.
După toată această poveste, primarul și-a închis telefonul și a evitat să mai dea ochii cu jurnaliștii. Singurul jurnalist care a reușit să stea de vorbă cu el a aflat că primarul a trimis într-adevăr contabilul la dispensar cu o listă, pe care însă nu erau persoane decedate, susține edilul.
Medicul din Dolj susține că primarul i-a cerut adeverințe pentru persoane care nu îndeplineau condițiile
Medicul din Dolj susține că primarul i-a cerut adeverințe pentru persoane care nu îndeplineau condițiile
”Primul lucru pe care l-am observat, la prima privire aruncată pe hârtia adusă de la primărie, au fost două nume de persoane care decedaseră de curând, una pe 12 mai, alta pe 17 mai. Știam pentru că eu însămi le făcusem certificatele de deces. Apoi am văzut că pe listă erau și persoane cu probleme psihice, oameni fără discernământ, debili mintal. Însă, tot acolo erau și oameni sănătoși, persoane perfect deplasabile. Îi cunosc pe toți, doar sunt medic în comună. Mi-am dat seama că pe domnul primar îl interesau doar ștampila și parafa mea. Am decis să nu-mi risc pâinea și meseria”, a povestit medicul Nicoleta Disea pentru G4Media.
Medicul a mai povestit că primarul a jignit-o când a văzut că nu colaborează. Cu toate acestea, nu s-amlăsat și a eliberat adeverințe doar pentru cei care chiar îndeplineau condițiile. ”Mi-a cerut adeverințe pentru 70 de personae, să meargă la ele cu urna mobile. I-am dat pentru 15”, a mai spus Nicoleta Disea.