Medic: “Am ajuns să îngrozim Organizaţia Mondială a Sănătăţii cu ce facem noi în ţară”

de: Ștefan R. Apostol
19 10. 2021

În aceste zile reprezzentanți ai OMS se află în România pentru a oferi asistență în criza generată de vbalul 4 de pandemie. Explicațiile erau date de Alexandru Rafila ieri, întrebat fiind despre acest lucru. Nu numai OMS a decis să ajute România, ci și celelalte țări vecine, precum Polonia Olanda, sau Ungaria. Dar prezența OMS aici nu este bine văzută de o parte dintre medici. Printre aceștia este și Profesoru universitar de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, medicul Paul Ichim. Acesta comentat pe rețelele de socializare ceea ce se întâmplă în aceste zile.

România ajutată de vecini în criza valului 4

Al patrulea val de Covid-19 al României riscă să devină o adevăartă dramă, la nivel național. Specialiștii sunt de părere că s-a pierdut controlul, iar noile cazuri se vor înmulți, lucru de altfel confrmat și de ultimele date  mpublicate de CNSU. În urma unei cereri din partea României, UE mobilizează asistență în România pentru a trata numărul mare de pacienți acuti cu COVID-19.

Prin intermediul mecanismului de protecție civilă al UE, UE a livrat:

  • 200 de concentratoare de oxigen din stocul medical strategic rescEU găzduit de Olanda,
  • 50 concentratoare de oxigen din Polonia,
  • 5.200 flacoane de anticorpi monoclonali din Italia,
  • 15 ventilatoare și 8 concentratoare de oxigen vor fi livrate din Danemarca în România.

„UE este alături de România, deoarece COVID-19 continuă să reprezinte o amenințare pentru viețile umane și pune sistemul de sănătate al acestui stat membru al UE într-o presiune enormă. Aș dori să mulțumesc Danemarcei, Italiei, Poloniei și Olandei pentru asistența rapidă acordată României.

România a fost un membru foarte activ al familiei de protecție civilă a UE, ajutând alte țări de-a lungul pandemiei. Cele mai recente livrări către România sunt o dovadă că solidaritatea UE funcționează întotdeauna în ambele direcții .”, a declarat comisarul pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarčič.

În același timp, conform explicațiilor date de Alexandru Rafila, un repreznetant al OMS se află în aecste zile în România, spunând că „Demersul este unul prin care se acordă asistenţă tehnică statelor membre.

Medicul Paul Ichim comentează prezența OMS în România

Deși explicațiile au fost cât se poate de clare, un reputat profesor universitar și medic din Galați, medicul Paul Ichim, nu este de acord cu ceea ce se întâmplă și nici nu vede cu ochi buni toată situația. Într-un text publicat pe rețelele de socializare, domnia sa vorbește despre actuala criză, dar și despre OMS.

„OMS a intrat deja în panică, văzând cerbicia dacilor liberi, de la vlădica la opinca. Vlădica-i ocupată cu totul altceva decât cu administraţia, iar opinca face informarea gen Moromete, pe la birturi/crâşmă (un fel a spune). În sfârşit am o explicaţie coerentă de ce mergem vai de capul nostru de câteva decenii.

Reacţia neamului nostru în pandemie, reprezintă exemplul cel mai bun. Chestia asta a arătat cât de lipsiţi de educaţie şi de solidaritate suntem, „compensând” însă printr-o fudulie şi încăpăţânare direct proporţionale cu prostia manifestată, aşa că, tot aiurea da la finalul analizei. Cred că suntem unul dintre popoarele cel mai uşor de manipulat de pe glob.”, spune medicul Paul Ichim în textul său.

„Am ajuns să îngrozim Organizația Mondială a Sănătății”

Afirmația îi aparține tot reputatului medic gălățean Paul Ichim, car consideră că tot ceea ce se întâmplă în aceste zile este ca urmare a lipsei de gestionare coerentă a lucrurilor din partea autorităților statului. Deși pare că przența OMS în România este de bun augur, chiar și în aceste condiții, sunt foarte puține lucrurile pe care reputata instituție le-ar putea face.

„Am ajuns să îngrozim Organizaţia Mondială a Sănătăţii cu ce facem noi în ţara pe subiectul ăsta. Asta, o să ne aducă în mod sigur o „dragoste şi o stimă neţărmurită” din partea celorlalte ţări.

Mai ales dacă ne punem să clocim o tulpină autohtonă, cât să schimbe echilibrul epidemiologic global. Apropos, unde-s aia de ne dădeau după nu ştiu ce studii, drept un neam dotat intelectual? Probabil şi ei au emigrat sătui să convieţuiască cu atâtea… genii.”, încheie Paul Ichim.