Meciul de fotbal care a declanșat o anchetă a Poliției: echipa infectaților versus echipa negativilor de coronavirus

de: Andrei Simion
19 07. 2020

Întreaga lume trece prin vremuri foarte grele din cauza pandemiei de coronavirus, dar unora le arde de distracție. Este valabil și în Spania, una dintre țările care au fost cel mai grav afectate de virus. Pe internet a apărut o postare în care se anunță organizarea unui meci între „echipa infectaților” și „echipa negativilor”. Partida ar urma să se dispute luni, 20 iulie, în cartierul Mendillorri, din orașul Pamplona. Pe banner-ul de promovare apare și Leo Messi, în tricoul Argentinei. Și se menționează că fondurile strânse vor fi donate celor infectați.

Numărul cazurilor de coronavirus s-a dublat sâmbătă față de zilele anterioare. Autoritățile sunt în alertă și impun restricții

Așa cum era de așteptat, Poliția din Navarra s-a sesizat imediat după ce anunțul a apărut pe Internet. Iar cei care au avut ideea și au promovat un asemenea meci, cu risc uriaș de infectare, vor plăti scump. Departamentul delicte informatice din cadrul poliţiei din Pamplona a anunțat că a deschis deja o anchetă.

Ideie absolut sinistră a spaniolilor. Meci de fotbal între infectații și negativii de coronavirus

Peste 260.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost confirmate oficial în Spania. Iar nu mai puțin de 28.240 de persoane și-au pierdut viața. Deși nu este printre regiunile cele mai afectate, cu doar 5708 cazuri, Navarra traversează o perioadă ceva mai grea. Ultimele zile au produs multă îngrijorare în rândul autorităților din cauza numărului în creștere de cazuri. Situație care se înregistrează la nivel național.

Finalul lunii martie a fost perioada cea mai dificilă pentru Spania, cu peste 9000 de cazuri. Apoi, pe parcursul lunii iunie, lucrurile păreau să intre sub control. Au fost mai multe zile cu 300-400 de cazuri noi. Între timp, însă, numărul îmbolnăvirilor a depășit iar pragul de 1000 pe zi. Sâmbătă s-au înregistrat nu mai puțin de 59 de cazuri în Navarra, dubu față de ziua anterioară, iar oficialii orașului din nordul Spaniei au anunțat noi restricții.