Mătușa i-a spus nepotului să se uite sub mașina de cusut după moartea ei. Ce a găsit acolo l-a îmbogățit pe viață
Cu siguranță, nimeni nu te va judeca dacă te duci să verifici vechea mașină de cusut după ce citești rândurile care urmează. O femeie din Statele Unite i-a lăsat nepotului său un cadou uluitor, chiar înainte de a muri. Jenny i-a spus tânărului să se uite sub mașina ei de cusut după ce ea își va da duhul. Haideți să aflăm împreună ce a găsit Carl în acel loc.
Comoara pe care mătușa i-a lăsat-o sub mașina de cusut
În 2004, când se afla pe patul de moarte, o femeie din Staten Island, Statele Unite ale Americii, i-a spus nepotului ei că a lăsat o adevărată comoară sub mașina ei de cusut. Mătușa lui Carl Sabatino i-a lăsat în urmă acestuia un cadou de milioane de dolari. Jenny Verastro ținuse secretul de ani de zile, iar Carl i-a respectat dorința.
După ce femeia trecut în neființă, Carl a aruncat o privire dedesubt și a descoperit un tablou vechi învelit în ziar. Inițial nu l-a băgat în seamă, în ulterior și-a adus aminte că văzuse acel desen în casa mătușii sale de mai multe ori, pe vremea când era copil. După ce a aruncat o privire mai atentă la tablou, acestuia nu i-a venit să creadă ce a găsit.
„În timp ce mișcam mașina de cusut, pictura mi-a alunecat direct în poală. Am rămas uluit. Am găsit-o învelită în ziar. Așa am început această aventură acum 12 ani”, a spus Carl, potrivit ladbible.com.
Tabloul semnat de Picasso
Carl a fost rămas pe gânduri după ce a văzut semnătură din colțul din stânga sus: „Picasso”. La început, el a bănuit că ar putea fi o replică a operei „Femeie cu pelerină”, pictură a lui Picasso din 1901. Ulterior, bărbatul a mers evalueze la Christie’s, în New York.
”L-a examinat timp de aproximativ 30 de secunde și mi-a spus: ‘Acesta este un poster de 10 dolari, nu vă pierdeți timpul’”, și-a amintit Carl. Pentru a afla mai multe informații, Sabatino a mers apoi la analistul de artă Dr. Kenneth Smith, președintele Centrului pentru Analiza Materialelor de Artă.
Specialistul a folosit un ac pentru a extrage pigmentul și l-a studiat la microscop, ajungând la concluzia că era în concordanță cu materialele folosite în Europa anilor 1930. În cele din urmă, după 15 ani de cercetare, desenul a fost verificat oficial și a fost evaluat la suma 25 de milioane de dolari.
„Proprietarul a trecut prin timp și cheltuieli pentru a o testa chimic, a data și a avea amprenta analizată pentru a asigura validitatea lucrării. Cred cu adevărat că cel mai interesant lucru la piesă este că, într-o oarecare măsură, rescrie istoria artei”, a spus Alexandra DeMasi, directorul galeriei Sheldon Fine Art.
Expertul susține că pictura poate fi urmărită încă din 1944, când un bărbat pe nume Nicholas Verrastro a cumpărat piesa de la un vânzător de la colțul străzii, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.