29 ian. 2023 | 16:45

Maşinile second-hand, un pericol? Ce fac samsarii pentru a le vinde la preţuri mai mari, la asta trebuie să fii atent

Auto-moto
Maşinile second-hand, un pericol? Ce fac samsarii pentru a le vinde la preţuri mai mari, la asta trebuie să fii atent
În Europa sunt comercializate aproximativ 35 de milioane de mașini uzate

Nu toată lumea are bani pentru a-și cumpăra o mașină nouă, și-atunci apelează la o opțiune din ce în ce mai răspândită, și anume mașinile second-hand. Da, dar, din păcate, mai ales dacă nu te pricepi foarte bine, s-ar putea să ai mari probleme cu mașina ta second-hand, și asta nu din cauza ta, ci a samsarilor puși să facă bani de pe urma celor care nu știu anumite detalii. Așa că, în cele ce urmează răspundem la întrebarea „Maşinile second-hand, un pericol?” și vorbim de ce fac samsarii pentru a le vinde la preţuri mai mari. Ca o primă concluzie, la asta trebuie să fii atent atunci când cumperi o mașină second-hand.

Sunt maşinile second-hand un pericol?

Achiziționarea unei mașini second-hand poate fi o investiție inteligentă atunci când ai nevoie de un vehicul de înlocuire. În timp ce achizițiile de mașini noi tind să crească odată cu o economie în creștere, mașinile second-hand pot reprezenta o alternativă excelentă, atâta timp cât știi cum să le cumpărați.

Poți obține cel mai bun raport calitate-preț cu o mașină second-hand. În timp ce acest lucru oferă o oportunitate de a trăi mai economic, o mașină folosită, prin definiție, are probleme din cauza uzurii regulate. Prin urmare, este important să eviți să faci anumite greșeli costisitoare atunci când ești pe piața pentru o mașină second-hand.

Ca o conncluzie, mașinile second-hand nu sunt un pericol, atâta vreme cât sunt extrem de bine verificate tehnic, și datele tehnice ale mașinii sunt cele reale. Dar, așa cum spuneam, inevitabil te lovești de probleme, mai ales dacă intenționezi să cumperi o mașină second-hand de la samsari, care nu știu altceva decât să facă bani cu orice preț, inclusiv înșelând un potențial client.

Ce fac samsarii pentru a vinde maşinile second-hand la preţuri mai mari

O mașină la mâna a doua poate veni cu pericole ascunse. Cei mai mulți oameni presupun că odometrul unui vehicul va afișa fiecare kilometru parcurs, din păcate, acest lucru nu este întotdeauna așa.

Odometer rollback este atunci când o persoană derulează sau manipulează în mod ilegal kilometrajul unui vehicul pentru a înșela potențialii cumpărători, făcând să pară că mașina a parcurs mai puțini kilometri. Acest lucru le permite să vândă mașina la un preț mai mare.

Odometrele pot fi deconectate și înlocuite în mod ilegal, iar cifrele pot fi modificate digital sau mecanic. Genul ăsta de practici, din păcate, este apanajul samsarilor în general, nu a dealerilor autorizați care vând atât mașinile noi cât și mașinile second-hand.

Statisticile de pe piața locală, arată ca aproximativ 15% din mașinile second-hand vândute erau modificate la kilometraj de samsarii din piață, datel specificând că aceste mașini aveau ca an de frabircație 2011-2013.

Ca idee, anual în Europa sunt comercializate aproximativ 35 de milioane de mașini uzate. La un număr foarte mare dintre aceste mașini, 30 până la 40%, în funcție de sursă, kilometrajul este încă modificat.

Fraudarea kilometrajului este un fenomen care îi costă pe consumatorii europeni aproximativ zece miliarde de euro pe an. Chiar și dealerii auto profesioniști sunt adesea victime neștiutoare ale unor samsari, vânzători rău intenționați care încă mai au mână liberă în câteva state membre europene, și este o cifră foarte revelatoare, care, potrivit unor studii recente rămâne exactă.

Vezi și:  Este obligatoriu pentru șoferii din România. Ce trebuie să știe cei care vând sau cumpără mașini

Indici financiari pentru 2023 în piața de second-hand

Anul 2022 a fost unul extrem de prost, dacă ne raportăm la mașinile second-hand, conform indicilor financiari. Dar, preconizările pentru 2023, conform celor de la Autovista, spun că piețele de mașini second-hand va fie stimulată în consecință, și se așteaptă o redresare în 2023 față de 2022, atât pe piața mașinilor noi, cât și pe cea a mașinilor de ocazie, dar acest lucru nu înseamnă că 2023 va fi un an de redresare pentru industria auto, mai spun cei de la Autovista.

Cu toate astea, nu există un consens real în această privință, dar există un sentiment general că prețurile vor scădea în general în acest an. Analiștii spun că mașinile second-hand, cu siguranță vor avea o scădere a prețurilor, dar cât de mult se vor schimba lucrurile este la fel de neclar.

PlaySport
„Am dat, am și luat”! Ce a făcut într-o benzinărie din Londra vedeta care l-a refuzat pe Mutu
Ego.ro
ȘOC URIAȘ! Kate și William, în pragul divorțului? Certuri groaznice, ce se întâmplă la casa regală
Digi24
Coreea de Nord a dat la TV o emisiune occidentală despre grădinărit, dar i-a blurat picioarele prezentatorului pentru că purta blugi
Cancan.ro
Mirel, tânărul de 23 de ani care i-a devenit călău Andreei, ar fi premeditat crima! Ce au găsit criminaliștii în apartamentul groazei 😲
GSP.ro
Prezentatoarea-fotomodel de la Prima TV, declarații șoc despre Ion Țiriac: „Mi-ar plăcea să fiu în pantofii lui de lux”
Stirile PROTV
Un „pui de arici” salvat s-a dovedit a fi ceva cu totul neașteptat. Ce era, de fapt: „Poate dăm un nume acestei noi specii”
Romania TV
O influenceriţă a murit din cauza unei proceduri de liposucție! Elena avea 30 de ani
Capital.ro
UNGURII cutremură Europa. Ungaria NU va renunța niciodată: Imposibil
EVZ.ro
Aplicațiile mobile care te lasă fără bani. Cum să te ferești de fraude
Adevarul
Iluzie optică puternică, în Munții Retezat. Fenomenul ciudat de primăvară naște controverse VIDEO
BZI.ro
Loredana Groza, gest emoționant pentru Petra! Tânăra nevăzătoare este virală în mediul online! – VIDEO
Spynews.ro
Artiștii din România îl plâng pe George Nicolescu, cântărețul orb care a murit la 74 de ani. Mesajele de durere ale colegilor de breaslă
Libertatea.ro
„Nu cred!” Un brașovean și-a construit legal o „vilă” pe un bloc cu 8 etaje: „Există contract de vânzare cumpărare”
Sport.ro
FOTO Imaginea pentru care 'cea mai sexy femeie' din lume a primit peste 100.000 de euro: "O adevărată zeiță!"
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Atentie, imagini sensibile! Un martor cheie a postat imagini de la crima care a socat Romania. FOTO
Redactia.ro
Imagini rușinoase pe Metropolitano: românii și columbienii s-au luat la bătaie imediat după meci!
Digisport.ro
Un român și-a construit o „vilă” pe un bloc de 8 etaje. În ce oraș se află construcția care a stârnit o serie de controverse. VIDEO
Click.ro
Asasinate la comanda Kievului. Șeful SBU face dezvăluiri surprinzătoare: Dughina a fost ucisă din greșeală
Digi24
Rusia ar putea pierde încă un aliat vechi, din cauza atacului terorist de la Moscova
Digi24
Retrasă din lumea mondenă, fosta bombă sexy e de nerecunoscut! S-a apucat de scris cărți de bucate
Unica.ro
Stațiunea de la graniță, promovată de Viktor Orban
EVZ.ro
Loredana Groza, gest emoționant pentru Petra, tânăra nevăzătoare devenită virală în mediul online. Cum a surprins-o marea artistă / VIDEO
Spynews
Lege pentru FUMĂTORI! A devenit complet interzis. Iohannis a semnat
Capital.ro
Cum se scoate corect o căpușă din piele. Metoda prin care poate fi îndepărtată în siguranță
Antena 3
Adela Popescu nu e prima lui soție. Cum arată acum fosta soție a lui Radu Vâlcan. Imagini rare
TV Mania
A împlinit 69 de ani, dar cu greu i-ai putea da mai mult de 40 de ani. O mai recunosti?
Avantaje
FENOMEN meteo CIUDAT. Când LOVEȘTE România
Mediaflux
Artiștii din România îl plâng pe George Nicolescu, cântărețul orb care a murit la 74 de ani. Mesajele de durere ale colegilor de breaslă
Spynews.ro
Testul de atenție pe care numai geniile îl rezolvă: găsește ardeiul desenat!
Realitatea.net
Bebelușul pietrificat care a stat 56 de ani în burta mamei. Cum a fost posibil cazul uluitor și ce s-a întâmplat cu femeia
Antena 1
Rușii, nervoși că baza Kogălniceanu se extinde: 'Va fi prima țintă'. Ne pregătim de război?
Shtiu.ro