Cele mai bune mașini second hand. De la bolizi la mașini de familie

de: Iorgu Ianusi
26 02. 2019

Studiul de Fiabilitate J.D. Power dezvăluie care sunt cele mai „convenabile” modele de maşini second hand care au o vechime de trei ani și care se află în circulație.

Pentru realizarea cercetării au fost luate în calcul declarațiile proprietarilor iar clasamentul a fost realizat în funcţie de problemele tehnice apărute la 100 vehicule dintr-un singur model.

Cu o medie de 136 probleme la 100 maşini, mărcile scumpe par să aibă, potrivit statisticilor mai multe defecțiuni invocate de proprietari, cu o medie de 141 de probleme la suta de vehicule. Cele care provin din game mai ieftine au scoruri mult mai bune. Experții în domeniul auto prezintă ca posibilă explicație pentru defecțiunile numeroase care apar în cazul vehiculelor scumpe faptul că sunt dotate cu echipamente complexe care pot pune unele probleme în timpul șofatului.

Așadar, pentru studiul de anul acesta au fost luate în calcul mașini fabricate în anul 2016. Putem să ne facem o imagine privind problemele invocate de proprietari pentru mai multe branduri în timp ce analizăm concluziile preluate de cotidianul Adevărul.

Cea mai fiabilă maşină second-hand cu o vechime de trei ani aflată pe piaţă este Porsche 911. Calificativul
este valabil pentru toate variantele, coupe, cabrio sau targa. „Sportiva” poate fi dotată cu motoare de 3.4, 3.8 sau
4.0 litri.

La polul opus sunt unele modele de la Volvo, Land Rover şi Fiat, singurele trei mărci cu peste 200 probleme la 100 de mașini

Cele mai fiabile mașini second-hand: SUV-ul produs de germani și categoria dominată de asiatici

Categoria SUV-uri mici este condusă de VW Tiguan ( în dreptul căruia respondenții au invocat mai multe dotări, precum scaune încălzite, echipament modern de infotainment şi un sistem keyless entry&Go) urmat în clasament de Kia Sportage.

În privința SUV-urilor mici premium, fruntaș este Audi Q3, despre care proprietarii au spus că e o maşină foarte economică la întreţinere. Între argumentele „pro” Audi Q3: o transmisie Tiptronic cu 6 trepte şi care dispune de o echipare destul de bună, conexiune Audi Connect cu Google Maps şi integrare Google Earth, hayon electric şi un sistem audio cu 14 difuzoare. Locul doi în topul SUV-urilor mici premium e ocupat de BMW X1.

Să trecem la SUV-uri premium compacte. Aici, primul loc este ocupat de BMW X3 (în cazul căruia șoferii sunt încântați de sistemul de infotainment şi de dotările cu echipamente de frânare automată pentru evitarea accidentelor), locul doi și trei revenind Porsche Macan şi Infiniti QX 50.

În privința SUV-urilor medii, asiaticii dețin supremația. Clasamentul prezentat de cotidianul Adevărul arată că secțiunea „este condusă cu autoritate de Hyundai Santa Fe care este secondată deToyota Highlander. Acest model de Hyundai dispune de 7 locuri. Categoria SUV-urilor medii premium este condusă categoric de Lexus GX, model care este urmat de Lexus RX şi Mercedes-Benz GLE. KIA Soul conduce segmentul MPV compact şi este urmat de Toyota Prius V. Coreenii au introdus dotări premium pe maşină cum ar fi tapiţerie de piele şi sisteme de evitare a accidentelor.”

Cele mai bune mașini second hand … mici

Secţiunea maşinilor mici a fost cucerită de Chevrolet Aveo sau Sonic, cum se vinde pe piaţa americană – notează Adevărul. Modelul american este urmat la clasamentul din clasa sa de Hyundai Accent şi Nissan Versa. La berline medii, clasametul este condus de Toyota Camry şi este urmată de VW Passat.

Categoria maşini compacte premium este condusă de Lexus cu modelul EX, care este urmată de Audi A5 şi
Audi A4. Șoferii au menționat în cazul modelului japonez că dispune de sistem de evitare a accidentelor .