Mașina pe care o conduci arată cât de inteligent ești. Cum sunt șoferii de BMW

de: Ana Chivu
03 03. 2023

Majoritatea bărbaților țin foarte mult la vehiculul pe care îl conduc și de modul în care acesta este întreținut. Desigur că mașina este ca o carte de vizită pentru un număr mare dintre ei. Tocmai aceștia ar trebui să știe că automobilul arată și cât de inteligenți sunt. Iată ce au descoperit specialiștii despre fiecare marcă! Ce trebuie să afle în special șoferii de BMW? Puțini credeau asta.

Ce spune mașina pe care o conduci despre tine: cum sunt toți șoferii de BMW?

Cercetătorii au vrut să afle care este legătura dintre inteligența unei persoane și tipul de mașină pe care o conduce. Majoritatea bărbaților țin foarte mult la bijuteria pe care o țin în garaj și pe care o consideră o carte de vizită în ochii femeilor pe care le conduc acasă.

Se pare că marca aleasă de ei mai aduce în prim-plan și un detaliu foarte important pentru doamne și domnișoare. Mai exact, alegerea lor ar avea legătură cu inteligența acestora. Specialiștii au conceput un studiu cu peste 2.000 de șoferi, iar rezultatele arată că oamenii care conduc de Skoda sunt cei care au un IQ peste medie.

Analiza prezentată de moniteurautomobile.be a început ca un test normal pentru determinarea inteligenței, iar la final participanții au fost rugați să precizeze ce marcă de mașină conduc. Cei peste 2.000 de șoferi care au participat la studiu au avut 20 de întrebări la dispoziție, astfel rezultatele au indicat că oamenii care au Skoda sunt foarte inteligenți, urmați de șoferii de Suzuki sau Peugeot.

La polul opus se află însă șoferii de BMW, Fiat şi Land Rover. De asemenea, studiul mai arată că cei care dețin un număr personalizat de înmatriculare au un IQ mai mare. Mai mult decât atât, conducătorii auto de mașini albe au demonstrat că sunt și ei mai inteligenți decât cei care au mașini de culoare verde.

Cele mai vândute mașini din anul trecut

  • Dacia Logan
  • Duster
  • Sandero
  • Spring
  • Ford Puma
  • Hyundai Tucson
  • Toyota Corolla
  • Skoda Octavia
  • Dacia Jogger
  • Toyota C-HR.

De asemenea, mașinile electrice au avut încă un an record în 2022. Cel mai probabil programul Rabla Plus i-a ajutat pe mulți să ia decizia de a-și schimba vehiculul. Mai exact, vânzările mașinilor electrice au fost de trei ori mai mari față de 2021, cei mai mulți bucurându-se acum de Dacia Spring.

„Dacă ne raportăm la anii anteriori, luna mai 2022 este în creştere cu 41,2% faţă de perioada similară din anul 2020 şi cu 21,8% în scădere faţă de mai 2019.”, susţin reprezentanţii APIA.