Maşina lui ÎPS Teodosie, implicată într-un accident auto. Informații de ultimă oră

de: Ștefan R. Apostol
10 08. 2021

Toată lumea știe astăzi cine este ÎPS Teodosie. Declarațiile sale controversate, dar și informațiile referitoare la banii cheltuiți de acesta pe mașini de lux, l-au adus mai des în fața opiniei publice. Numai că, ieri, ÎPS Teodosie a avut ghinion. Mașina sa de lux a fost implicată într-un accident rutier pe DN2. Conform primelor informații accidentul s-a produs între oraşul Ovidiu şi comuna Mihail Kogălniceanu.

ÎPS Teodosie dă explicații pentru limuzina de lux

Pe tot parcursul anului trecut, dar și în acest an, ÎPS Teodosie a devenit o prezență aproape permanentă în presa românească. Fie prin declarațiile sale, uneori controversate, fie, mai nou, prin banii cheltuiți pe limuzine de lux, ÎPS Teodosie este un subiect de discuție. Recent au apărut în spațiul public documente care atestă cheltuielile nejustificate ale ÎPS Teodosie, prin achiziția unei limuzine, marca Mercedes, cu o valoare aproximativă de 100.000 de euro.

Reprezentanții BOR spun că Arhiepiscopul Tomisului ar avea datorii imense, de aproximativ 500.00 de lei către  Tipografia Cărţilor Bisericeşti. În afară de această datorie, mai spune BOR; ÎPS Teodosie ar fi cheltuit aproximativ 100.000 de euro prin achiziția unei limuzine de lux, marca Mercedes. La finele săptămânii trecute Teodosie explica de unde vine această mașină, declarând că este închiriată de la un preot din Germania! Un alt posibil scandal în care este implicat ÎPJ Teodosie este cel al unor lucrări posibil plagiate, acuzații la care prelatul a declarat:

„Calculatorul este acuzat! Calculatorul nostru care este identic cu cel de la CNATCU arată că nu este plagiat.”

Mercedesul de 100.000 de euro făcut praf într-un accident pe DN2

Ieri, pe DN 2, între orașul Ovidiu și comuna Mihail Kogălniceanu, a avut loc un accident rutier. Conform primelor informații ÎPS Teodosie nu se afla în mașină, la momentul producerii accidentului. La momentul producerii accidentului, spune un comunicat emis de Arhiepiscopia Tomisului, se aflau în mașină alți reprezentanți ai Arhiepiscopiei.

Toți pasagerii aflați în limuzina de 100.000 de euro nu au fost răniți. Polițiștii de la rutieră, aflați la fața locului, au demarat ancheta  pentru a stabili împrejurărirle în care s-a produs accidentul rutier de pe DN2A. Reprezentanții IPJ Constanța spun că nu s-au înregistrat victime, ci doar daune materiale, și în această cauză s-au demarat proedurile legale de investigare și stabilire a cauzelor producerii accidentului rutier.

În afară de informațiile oferite până acum, Arhiepiscopia Tomisului nu a mai dat și alte detalii cu privire la identitatea celorlalți prelați aflați în mașina implicată în accidentul rutier de pe DN2 A. Rămâne să așteptăm concluziile IPJ Constanța pe marginea accidentului și să vedem care au fost cauzele producerii și cine este făcut vinovat.