26 sept. 2021 | 17:08

Masca redevine obligatorie pentru români. Unde trebuie să o poarte toți

Sănătate
Masca redevine obligatorie pentru români. Unde trebuie să o poarte toți
Masca redevine obligatorie pentru romani. Unde trebuie sa o poarte toti

Informație de ultimă oră! Masca de protecție redevine obligatorie pentru români, după ce cazurile noi de coronavirus au explodat. Unde se aplică măsură și ce trebuie să știe toată lumea, înainte de a ieși din casă.

Masca de protecție redevine obligatorie

Valul patru al pandemiei de coronavirus ne obligă să nu renunțăm la masca de protecție. Aceasta trebuie purtată pentru a ne proteja de infecția cu noul coronavirus. Autoritățile anunță că masca redevine obligatorie.

Incidența Covid a trecut de 4 la mie în Capitală, ceea ce înseamnă că se impun noi măsuri, pentru a opri răspândirea virusului nemilos în București. Astfel, una dintre reguli presupune purtarea obligatorie a măștii de protecție în spațiile publice aglomerate, inclusiv cele în aer liber.

Incidenţa cazurilor de Covid a ajuns la 4,35 la mie, în Capitală

Comitetul pentru Situații de Urgență din București a anunțat o serie de măsuri după o ședință desfășurată duminică, 26 septembrie, în condițiile în care incidența cazurilor de Covid a depășit 4 la mie în Capitală. Potrivit CSUB, masca de protecție este obligatorie în spațiile publice aglomerate, inclusiv cele în aer liber. Sălile de fitness vor funcționa la o capacitate de 50%, iar accesul va fi permis doar persoanelor care sunt vaccinate, testate sau au fost bolnavi.

Când intră în vigoare noile restricții

Noile restricţii aplicate în Capitală intră în vigoare din această noapte, de la ora 00.00, și au o durată de 14 zile.

Incidenţa cazurilor de Covid a ajuns la 4,35 la mie, în București. Din această cauză, în spaţiile publice, cum ar fi pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, staţii pentru transportul în comun, în spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, care să acopere nasul şi gura.

Accesul în sălile de fitness este permis doar în anumite condiții

De asemenea, sălile de sport şi/sau fitness vor funcționa la o capacitate de 50%, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 7 mp pentru fiecare persoană. Participarea la activitățile sportive va fi permisă doar pentru persoanele vaccinate, care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ al unui test antigen rapid nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

În funcție de evoluția situației epidemiologice ân Capitală, se vor putea institui măsuri suplimentare, cu respectarea normelor legale în vigoare, anunță Prefectura București.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Capital.ro
Angajații români care vor avea salariu de bază mai mare decât minimum pe economie
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Adio COZI la SGR! Un nou DISPOZITIV de COLECTAT STICLE
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro