Masca redevine obligatorie în spațiile deschise în acest județ. Câte cazuri covid-19 au fost înregistrate

Masca redevine obligatorie în spațiile deschise în acest județ. Câte cazuri covid-19 au fost înregistrate
Din 15 septembrie 2021, obligativitatea purtării măştii de protecţie

Începând de astăzi unul din județele mari ale României aplică noi restricții ca urmare a ratei mari de infectări. Prefectul din județul Dâmbovița, ca urmare a numărului de infectări, a decis reintroducerea măștilor de protecție în toate spațiile deschise.

Județul Dâmbovița are 211 noi infectăriîn ultimele 7 zile

Unul din cele mai mari județe din țară, Dâmbovița, se confruntă cu o rată de infectare în creștere. În ultima săptămână prefectura județului Dâmbovița a confirmat o creștere a noilor infectări, cifra ajungând la 211 noi cazuri. Creșterea, spune prefectul, s-a datorat și din cauza nerespectării regulilor recomandate de autorități, dar și pe fondul ratei mici de vaccinare la nivelul județului.

Astăzi  Aurelian Popa, prefectul județului Dâmbovița, a anunțat decizia luată în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa. Prin hotărârea luată în unanimitate, s-a decis trecerea la obligativitatea măștilor de protecție în toate spațiile deschise de pe raza județului. Conform unei statistici publicate de Prefectură pe pagina de Facebook, situația în Dâmbovița este una îngrijorătoare:

  • Persoane testate de la începutul pandemiei: 64.550
  • Persoane confirmate cu COVID-19: 23.135 (55 cazuri astăzi)
  • Persoane vindecate, în total: 21.963
  • Persoane decedate de la debutul pandemiei: 844
  • Persoane aflate în carantină la domiciliu/adresa declarată: 950
  • Persoane aflate în carantină instituționalizată: 4
  • Persoane aflate în izolare la domiciliu: 246
  • Persoane aflate în izolare instituționalizată (internate în spital): 65 dintre care 7 persoane la ATI.
  • Incidența înregistrată în ultimele 14 zile, la nivel județean: 0,53

 

Din 15 septembrie 2021, obligativitatea purtării măştii de protecţie

Conform Hotărârii Nr. 142, de astăzi 15 septembrie, aprobată în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa, pe raza județului toți locuitorii sunt obligați să poarte măștile de protecție în toate spațiile deschise și pe o rază de 50 de metri, în aproprierea instituțiilor de învățământ. Prefectul din Dâmbovița mai spune că prin nerespectarea acestei hotărâri, cei depistați fără măști riscă amenzi destul de mari.

„începând cu data de 15.09.2021, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pe o rază de 50 de metri în exteriorul unităţilor de învăţământ din judeţul Dâmboviţa.

Art.2. Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă vor aduce la cunoştinţa publică măsurile dispuse prin prezenta hotărâre, prin orice mijloace de comunicare (afişare în locuri vizibile, postare pe site-urile proprii, pagini de facebook etc).

Art.3. Efectivele Ministerului Afacerilor Interne din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa şi Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa vor urmări respectarea aplicării măsurii dispuse la art. 1, alin. (1) şi (2) din prezenta hotărâre, la nivelul judeţului Dâmboviţa”, se precizează în Hotărârea CJSU Nr. 142/14.09.2021.

Conform prefecturii din județul Dâmbovița, decizia poate fi schimbată dacă rata de noi infectări va scade.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI