18 mart. 2021 | 10:37

Mărturisiri tulburătoare ale fiicei unei paciente moarte la spitalul din Constanța: “Din răzbunare, i-au aruncat cu mâncarea pe jos şi după aceea i-au pus-o în faţă”

Știri generale
Mărturisiri tulburătoare ale fiicei unei paciente moarte la spitalul din Constanța: “Din răzbunare, i-au aruncat cu mâncarea pe jos şi după aceea i-au pus-o în faţă
Amalia Tudor, dezvăluiri cutremurătoare despre chinul trăit de mama ei

În fiecare zi ies la lumină informații șocante despre condițiile inumane din spitalele românești. Mii de români își petrec ultimele momente din viață într-un mod în care nicio ființă nu ar merita. Recent, fiica unei paciente moarte la spitalul din Constanța a făcut public cazul mamei sale, implorând să se facă dreptate.

Femeia implora să primească apă

Familia Paulei Tudor nu își poate reveni din șoc după tragedia petrecută cu cea mai dragă persoană. Femeia, în vârstă de 53 de ani, a fost internată la Spitalul Județean Constanța în urma unui accident vascular cerebral.

După două săptămâni, fiica și soțul pacientei au scos-o pe femeie din spital moartă. Mai mult, aceasta s-a infectat în spital și cu Covid-19. Amalia Tudor, fiica femeii, a povestit că mama sa se plângea deseori că nu primește apă și că moare de sete.

În momentul în care fata le-a rugat pe asistente să-i ofere mamei sale apă, femeile s-au răzbunat pe pacientă și i-au aruncat cu mâncarea pe jos, iar după aceea i-au dat să o mănânce.

Adolescenta susține, de asemenea, că asistentele responsabile cu îngrijirea pacientei nu îi schimbau mama cu zilele, motiv pentru care femeia era plină de răni pe corp.

Se purtau foarte urât cu mama, degradant, umilitor. Stătea cu orele neschimbată, cu zilele, chiar a făcut şi o infecţie, o alergie pe spate, chiar pe tot corpul pentru că a fost neîngrijită.

De multe ori mă suna şi-mi spunea: Amalia, nu-mi aduc apă, mor de sete şi eu urma să sun la secţie şi să vorbesc direct cu doamnele asistente. Ele s-au revoltat şi au vrut să se răzbune pe ea. Într-o seară i-au aruncat cu mâncarea pe care a primit-o ca s-o mănânce, au aruncat-o pe jos şi după aceea i-au pus-o în faţă”, a declarat tânăra, cu lacrimi în ochi.

Discuțiile telefonice au fost înregistrate

Amalia Tudor a făcut publice conversațiile telefonice pe care aceasta le-a purtat cu mama sa din spital. În înregistrarea audio se aude vocea femeii slăbită de puteri, care îi explică fiicei sale ce se petrece.

„Cum îşi permite să-mi arunce cu mâncarea de pe jos pentru că, știi ce a deranjat-o? Că ai sunat tu, mamă, şi le-ai spus să-mi aducă apă. Mi-ardea sufletul şi eu strigam de 4-5 ore că vreau apă”, rostea femeia.

În urma decesului său, expertul legist i-a comunicat familiei starea în care a fost găsită femeia decedată. Potrivit acestuia, pacienta prezenta urme de violență, vânătăi și răni.

„Domnul expert legist ne-a spus că prezenta urme de violenţă, echimoze pe faţă, pe mâini şi pe picioare, dar şi urme de legare la mâini”, a declarat fiica, potrivit Digi24.

Familia pacientei a depus mai multe plângeri la Poliţie, Parchet, DSP şi Colegiul Medicilor. Din păcate, în urma anchetei demarată de DSP Constanța, din punct d evedere medical, tratamentul a fost aplicat corespuzător.

Dramatic este modul în care care tratamentul inuman aplicat în majoritatea spitalelor trece neobservat de toate anchetele autorităților.

Ce spune managerul Spitalului Județean Constanța

Întrebat de cele întâmplate, Tiberiu Tofolean, managerul spitalului, susține că nu știe dacă pacienta ar fi fost legată, în timp ce susține că o astfel de măsură poate salva pacienții de la comiterea unor acțiuni autodistrugătoare

„Decât să se defenestreze, să sară pe geam cineva, cum am mai avut, din păcate, cazuri, cred că este mai bine să o contenţionezi contrar voinţei”, a declarat acesta.

Cu privire la faptul că femeia s-a infectat cu Covid-19 în spital și de această data, managerul consideră acest lucru ca pe un lucru normal, fenomenul fiind des întâlnit și în cazul medicilor.

“Testul a fost negativ. S-a pozitivat ulterior. Să ştiţi că şi medicii s-au pozitivat în spital. este totuşi o epidemie şi o pandemie cu care ne confruntăm”, a adpugat acesta.

Parteneri
De ce nu a venit Florin Salam la priveghiul lui Costel Corduneanu. Manelistul a spus lucrurilor pe nume
Redactia.ro
Ilie Năstase a văzut "bijuteria" de 2,7 milioane € a lui Ion Țiriac și a făcut gluma zilei
Digisport.ro
Istoria neștiută a Gării de Nord din București. De ce a vrut Ceaușescu să o dărâme
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Digi24
Acasă la Andreea Esca. Fiul ei, Aris, le-a arătat tuturor ce obicte ciudate are mama lui acasă / FOTO
Unica.ro
Improvizația care aduce moartea. Românii cad victime pe capete
EVZ.ro
Cum recunoști carnea alterată. Este extrem de periculoasă pentru sănătate
Spynews
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Capital.ro
Pizza cu puține calorii, rețetă rapidă și ușoară. O poți consuma fără grija kilogramelor în plus
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
CÂND se dau PENSIILE de PAȘTE. ANUNȚ de la POȘTĂ pentru trei milioane de PENSIONARI
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Soțul Mariei Roman de la Mireasa a fost găsit! Unde se află bărbatul / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro