Mărturii cutremurătoare. Cum a reușit să supraviețuiască soția miliardarului dispărut de pe iahtul scufundat în Sicilia

de: Violeta Badea
21 08. 2024

Un tragic incident s-a petrecut în apele Siciliei! Iahtul de lux al miliardarului britanic Mike Lynch s-a scufundat și a lăsat în urmă un dezastru cumplit. Angela Bacares, soția afaceristului, a oferit detalii cutremurătoare despre ultimele momente de pe nava aflată în derivă. Printre altele, ea a dezvăluit și cum a reușit să supraviețuiască în ciuda circumstanțelor extrem de dificile.

Soția miliardarului dispărut de pe iahtul scufundat în Italia, dezvăluiri cutremurătoare

Angela Bacares, în vârstă de 57 de ani, a fost trezită în jurul orei 4 dimineața de o zguduitură puternică a iahtului.

”Am simțit o mișcare bruscă și puternică. Erau sunete înfricoșătoare, iar apoi, într-o fracțiune de secundă, totul s-a transformat în haos”, a declarat femeia pentru ziarul italian La Repubblica.

La scurt timp după această trezire șocantă, iahtul, care valora nu mai puțin de 14 milioane de lire sterline, a început să se scufunde. Angela Bacares, aflată acum în scaunul cu rotile din cauza rănilor grave, a povestit cum a fost nevoită să meargă pe sticlă spartă pentru a-și salva viața.

”Pășeam pe sticlă spartă, simțind fiecare pas dureros. Eram în stare de șoc, dar știam că trebuie să continui să lupt pentru a supraviețui”, a adăugat ea.

Șase persoane au fost date dispărute după scufundarea iahtului

La ora 5 dimineața, iahtul s-a scufundat complet. Șase dintre cei 22 de pasageri sunt dați dispăruți, iar până în prezent, singurul trup recuperat este al bucătarului de pe iaht.

Angela Bacares a fost găsită în stare de șoc și a fost transportată la spital, dar soțul ei, Mike Lynch, și fiica lor Hannah, în vârstă de 18 ani, sunt încă dispăruți.

Miliardarul Mike Lynch, cunoscut sub numele de ”Bill Gates al Marii Britanii”, era cunoscut pentru succesul său în afaceri și recent sărbătorea exonerarea sa de acuzația de fraudă. Mike Lynch își petrecea timpul alături de soția și fiica sa pe iahtul său de lux, având alături și membri ai firmei sale.

Te-ar mai putea interesa și Navă scufundată în Marea Neagră. S-a dat alerta, 3 marinari sunt dispăruți!

Care a fost cauza tragediei din Sicilia

Martorii oculari au declarat că, în timpul unei furtuni puternice, ancora iahtului era coborâtă, ceea ce a contribuit la pierderea echilibrului navei.

Epava a fost găsită la 50 de metri adâncime pe fundul mării, iar scafandrii continuă căutările. Deși salvatorii speră să găsească supraviețuitori, condițiile dificile și adâncimea mare a epavei complică misiunea de recuperare.

Angela Bacares continuă să aștepte vești despre soțul și fiica ei, în timp ce autoritățile investighează cauzele exacte ale acestui naufragiu devastator.

Te-ar mai putea interesa și O navă cu 14.600 de oi, scufundată în Portul Midia. Primele imagini de la fața locului!