Marile secrete ale cărnii de burger. Cum trebuie preparată și ce ingrediente îți recomandă cei mai cunoscuți bucătari

de: Anca Lupescu
07 06. 2021

Cine nu iubește un burger delicios, cu o chiflă pufoasă și carne suculentă? Cu siguranță cel mai bun burger este cel pe care îl faci acasă, din ingrediente proaspete și de calitate.

Secretele cărnii de burger. Cum faci o chiftea de carne suculentă și gustoasă

Dacă vrei să gătești un burger perfect la tine acasă, ar trebui să știi câteva secrete care fac dintr-un preparat banal unul extrem de delicios.

În primul rând, ar trebui să îți cumperi carnea în bucăți mari. Alege o carne proaspătă, care să conțină și un procent de grăsime, apoi toac-o acasă, fie la mașina de tocat, fie cu un cuțit foarte bine ascuțit.

Poți combina carnea de vită cu cea de porc, însă este important să ai bucăți care să conțină grăsime. Alege o carne cu 25% grăsime, pentru că este secretul unui burger suculent și gustos.

La fel de important este să lași carnea la frigider înainte de o frige pe grătar sau tigaie. Totodată, nu trebuie să amesteci prea mult carnea atunci când pui condimente în ea.

Pur și simplu pune condimentele și amestecă de câteva ori rapid, apoi bagă compoziția la frigider. Ar fi bine să pui sare și piper după ce ai format chifteaua de carne pentru burger, ca să nu se dezintegreze atunci când este gătită.

Ce trebuie să știi când faci burgeri acasă

În rest, poți face un burger exact pe placul tău. Dacă vrei ca totul să fie deosebit, alege să faci chifle în casă, astfel vei ști sigur că sunt proaspete și pe gustul tău.

Poți pune în burger diferite sosuri, de la maioneză, usturoi, barbeque, ketchup, muștar, sos picant sau orice fel de sos îți place. Caramelizează ceapă pentru un gust intens și care se combină ideal cu carnea și sosurile.

Alege legume proaspete, care să completeze gustul desăvârșit al unui burger făcut în casă. Salata verde și roșia sunt elementele care fac dintr-un burger un preparat cu o notă de prospețime.

Desigur, ca totul să fie complet, poți face cartofi prăjiți sau inele de ceapă crocante, care merg de minune alături de un burger adevărat.

De asemenea, poți completa burgerul cu bacon crocant, felii de brânză cheddar sau brânză cu mucegai, poți adăuga ciuperci sotate, dulceață de ceapă sau ardei jalapeno picanți, în funcție de preferințe.