Marian Godină demască adevărații vinovați pentru tragicul accident din 2 Mai: ”Este de neconceput”

de: Rosu Ioana
22 08. 2023

Polițistul „influencer” Marian Godină a reacționat prompt după apariția noilor informații legate de accidentul teribil în care un șofer, în vârstă de 19 ani, a ucis doi tineri nevinovați, după ce consumase droguri. Prin intermediul paginii sale de Facebook, Godină a exprimat în mod clar și tranșant opinia sa privind gestionarea situației de către autoritățile locale.

Marian Godină arată cu degetul spre primii vinovați ai accidentului

Godină și-a exprimat dezaprobarea față de justificările date de șefii Poliției Constanța, care au susținut că nu au putut efectua testele antidrog asupra tânărului șofer. Motivul invocat a fost lipsa disponibilității aparatului de testare din zona Mangalia și absența polițistului specializat pentru analize, acesta aflându-se în concediu medical.

Aceste explicații greu de procesat pentru oricine au stârnit nemulțumirea și criticile aspre ale lui Godină. Prin intermediul postării sale, Marian Godină a subliniat că potrivit legii, tânărul șofer putea fi supus unei proceduri medicale, în care să fie recoltate probe de sânge pentru detectarea prezenței drogurilor.

Întrucât acest procedeu ar fi oferit o cale legală de intervenție rapidă, Godină a sugerat că explicațiile privind lipsa aparatelorde testare nu sunt acceptabile. Mai mult, acesta a solicitat demiterea tuturor polițiștilor implicați în această tragedie.

”Sunt sigur că nu s-a găsit acolo un aparat drug test, de aceea și cred că trebuie demiși șefii polițistului de la mic la mare, până la șeful Poliției Române. Pentru că e de neconceput ca în plin sezon estival, într-o stațiune care nu e renumită pentru consum de suc de soc, poliția să nu aibă câteva aparate drug test.

În altă ordinde de idei, pentru că tot văd că unii (în special polițiști) găsesc lipsa acelui aparat drept scuză, las aici articolul 22 indice 1 din OUG 195/02 în care e prevăzut că șoferul putea fi dus la spital în vederea recoltării de sânge și putea fi lăsat fără permis până a doua zi la ora 8, doar în urma examinării medicale. (făcute desigur de medic, nu de polițist)”, a transmis influencerul.

Tânărul drogat putea fi oprit de la comiterea aceastei tragedie

Marian Godină a menționat că, în mod legal, atâta vreme cât nu i s-au putut face teste pentru stabilirea concentraţiei de alcool pur în aerul expirat sau testării preliminare a prezenţei în organism a unor substanţe psihoactive, șoferul putea fi lăsat fără permis până la ora 8 dimineața următoare, după efectuarea examinărilor medicale necesare în cadrul unei unități medicale. Astfel, tragedia ar fi putut fi evitată, dacă șoferul aflat sub influența substanțelor interzise ar fi respectat această sancțiune.

”Art. 22 (1) Retragerea permisului de conducere se dispune de către poliţia rutieră şi în cazul în care titularul acestuia nu a putut fi supus testării în vederea stabilirii concentraţiei de alcool pur în aerul expirat sau testării preliminare a prezenţei în organism a unor substanţe psihoactive, iar în urma efectuării examinării medicale s-au constatat elemente clinice sugestive consecutive consumului recent de băuturi alcoolice sau de substanţe psihoactive, cu ocazia procedurii de recoltare a mostrelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei ori a consumului de substanţe psihoactive, eliberându-se o dovadă înlocuitoare a permisului de conducere fără drept de circulaţie.

(2) Retragerea permisului de conducere se dispune până la ora 8.00 a zilei următoare, dar nu mai puţin de 12 ore” – a transmis Marian Godină pe rețeaua de socializare.