Marele secret al legumei broccoli. Cum s-o faci gustoasă și pentru copilul tău

de: Dana Cazacu
26 05. 2021

Broccoli se află în topul celor mai bune alimente de pe Pământ. Aceasta poate fi consumată atât crudă cât și gătită. Nutriționiștii recomandă consumul acestei legume cât mai des posibil. Având ca soră conopida, broccoli nu are inflorescența atât de compactă. Iată care este secretul legumei broccoli și cum s-o faci să fie gustoasă pentru copilul tău.

Secretul legumei broccoli și cum s-o prepari pe placul copilului tău

Broccoli (Brassica oleracea var. Italica) este o plantă verde comestibilă din familia varzei al cărei cap mare, tulpină și frunze mici asociate sunt consumate ca legume. Conține foarte multe minerale și vitamine, printre care: A, B (1, 2, 3, 5, 6, 9), C, E, K. Pe lângă vitamine, această legumă mai conține: glucide, fibre solubile și insolubile, acid folic și minerale precum: calciu, fier, fosfor, magneziu, mangan, potasiu, seleniu, sodiu, zinc.

Broccoli este considerat de către medicii nutriționiști ca fiind bun împotriva cancerului. El are efecte bune și ca cardioprotector, având capacitate mare de a regla și de a menține tensiunea în limite normale. Conține o cantitate mare de sulf care are efecte benefice antivirale și antibiotice.

Broccoli gătit pe gustul copilului tău

Iată cum poți găti broccoli potrivit Impact.ro. Iată care dezvăluie marele secret al legumei broccoli și care te învață cum să o gătești ca să fie pe placul copilului tău.

Supă-cremă de broccoli

Pentru a găti o supă cremă de broccoli delicioasă, este nevoie de următoarele ingrediente:

  •  500 g broccoli
  • 1 rădăcină de praz (10-15 cm)
  • 1 rădăcină mică de păstârnac
  • 1 morcov mic
  • 1 felie de țelină
  • 1 cartof potrivit
  • 1 cub de unt
  • 200 ml smântână pentru gătit
  • 1 linguriță cu pudră de nucșoară
  • piper roșu
  • sare.

Modul de preparare a supei cremă de broccoli

Într-o oală se fierb legumele: păstârnacul, morcovul, țelina și cartoful. Când sunt fierte, legumele fierte se scot într-un castron. În supa de legume se opăresc prazul și buchețelele de broccoli. Marele secret al legumei broccoli este ca acesta să fie gătit puțin, pentru a-și păstra proprietățile. În momentul în care verdele său devine intens, chiar dacă este ușor crocant, gătit al dente înseamnă că este suficient gătit.

Legumele fierte se mixează cu ajutorul unui blender. Peste ele se adaugă unul și jumătatea din cantitatea de smântână. Treptat se va adaugă prazul, broccoli și restul de smântână și apoi se amestecă până se obține o cremă densă. Se adaugă apoi supă de legume, până când se va ajunge la consistența la care se dorește. Se condimentează cu sare și piper după gust. Se servește fierbinte alături de crutoane de pâine prăjită.

Află mai multe rețete cu broccoli pe Impact.ro!