Marele David Popovici a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Paris: Cel mai bun timp în finala probei de 200 de metri liber

de: Iulian Ioncea
29 07. 2024

După ce de-a lungul timpului a reușit să câștige aurul și argintul la proba de 200 de metri liber, atât la Campionatele Mondiale și Europene, fie ele de juniori sau de seniori, cât și la Festivalul Olimpic al Tineretului European, acum marele David Popovici reușește o nouă performanță uriașă.

Marele David Popovici, medaliatul cu aur la JO 2024

Marele David Popovici a terminat primul proba de 200 de metri liber de la Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024, cu timpul de 1:44.72. În finală, David Popovici reușise să se califice cu cel mai bun timp din semifinale, 1:44.53.

„David Popovici s-a propulsat furtunos ca principal favorit în finala probei de 200 de metri liber”, a spus după semifinale John Lohn, redactorul-șef al revistei Swimming World.

Prima medalie de aur la Jocurile Olimpice din istoria înotului masculin din România

În finala de 200 de metri liber de la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, alături de David Popovici au mai luat startul britanicul Duncan Scott, americanul Luke Hobson, germanul Lukas Martens, australianul Maximillian Giuliani, lituanianul Danas Rapsys, britanicul Matthew Richards (care a terminat al doilea) şi japonezul Katsuhiro Matsumoto.

În vârstă de 19 ani, David Popovici a fost al patrulea în finala la 200 de metri liber la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din urmă cu 3 ani.

Odată cu această victorie uriașă din 2024, David Popovici a reușit să aducă primul aur din istoria înotului masculin din România la Jocurile Olimpice.