17 oct. 2020 | 13:15

Marea catastrofă din lume nu este coronavirus. Din alt motiv au murit peste 5 milioane de oameni în 2020: cu ce ne confruntăm

Sănătate
Marea catastrofă din lume nu este coronavirus. Din alt motiv au murit peste 5 milioane de oameni în 2020: cu ce ne confruntăm
Foametea face mai mari ravagii decât COVID-19 și în 2020

Pandemia de COVID-19 perturbă lumea așa cum o știam noi. Cu un impact grav asupra vieților umane și a activităților economice. Răspândirea la nivel mondial amenință să afecteze milioane de oameni. Oameni deja vulnerabili din cauza insecurității alimentare. Dar și din cauza malnutriției și a efectelor conflictelor și a altor dezastre.

Marea catastrofă din lume nu este coronavirus

Pentru a minimiza impactul epidemiei asupra celor 138 de milioane de oameni pe care intenționează să îi deservească anul acesta, PAM își adaptează planificarea pentru a se asigura că vor primi în continuare asistența de care au nevoie. Pentru Programul Alimentar Mondial (PAM), răspunsul la situații de urgență. indiferent de cauza sau locația lor, este a doua natură.

COVID-19 a provocat perturbări globale la sistemele și legăturile de transport pe care s-ar baza în mod normal intervențiile sanitare și umanitare pentru a ajunge în zonele afectate într-o criză.

Marea catastrofă din lume nu este coronavirus. Din alt motiv au murit peste 5 milioane de oameni în 2020 cu ce ne confruntăm (2)

Marea catastrofă din lume nu este coronavirus. Din alt motiv au murit peste 5 milioane de oameni în 2020 cu ce ne confruntăm (2)

PAM, cu o experiență îndelungată și o vastă expertiză în răspunsul la situații de urgență și logistică și lanțul de aprovizionare, lucrează îndeaproape cu Organizația Mondială a Sănătății, sistemul ONU, comunitatea ONG-urilor și guvernele, își folosește capacitatea logistică și expertiza pentru a interveni și furniza aceste servicii în care capacitatea comercială nu există în prezent, asigurând sănătatea și încărcătura umanitară esențială și personalul care se poate deplasa acolo unde este cel mai necesar.

PAM își pune expertiza în domeniile colectării și analizei de date, sprijinului pentru politici și advocacy. În același timp și pentru furnizarea de servicii în strategiile guvernelor pentru a aborda consecințele pe termen mediu ale pandemiei.

Șeful PAM avertizează asupra pandemiei foamei pe măsură ce COVID-19 se răspândește

Într-o declarație către ONU, șeful PAM a tras un semnal de alarmă cu privire la răspândirea COVID-19. Dar mai mult asupra efectelor. Foametea, nu este de ieri de azi, în lume, dar acum această problemă se adâncește din ce în ce mai mult.

”În 2020 lumea se va confrunta cu cea mai gravă criză umanitară de după al doilea război mondial din mai multe motive. Asta înainte de începerea crizei COVID-19. Astăzi, cu COVID-19, vreau să subliniez că ne confruntăm cu o pandemie globală de sănătate. Dar și cu o catastrofă umanitară globală.

Marea catastrofă din lume nu este coronavirus. Din alt motiv au murit peste 5 milioane de oameni în 2020 cu ce ne confruntăm (2)

5 milioane de oameni mor în fiecare zi de foame

Milioane de civili care trăiesc în țări cu cicatrici de conflict, inclusiv multe femei și copii, se confruntă cu împingerea în pragul foametei, cu spectrul foametei o posibilitate foarte reală și periculoasă. Aceasta include aproximativ 30 de milioane de oameni care literalmente depind de noi pentru a rămâne în viață. Analiza noastră arată că 300.000 de oameni ar putea muri de foame în fiecare zi pe o perioadă de trei luni. Aceasta nu include creșterea foametei datorată COVID-19.”, a declarat David Beasley, Director Executiv al PAM.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Demisie șoc la Antena 1. Celebra prezentatoare n-a mai rezistat. Acuzații grave
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
S-a dat ORDIN de EVACUARE în România. Raed Arafat a decis chiar acum
Capital.ro
Horoscop 26 aprilie 2024. Peștii visează cu ochii deschiși, Gemenii pornesc pe un nou drum
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
UCRAINA a primit RACHETELE! Lovitură finală pentru RUSIA!
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro