Marea catastrofă din lume nu este coronavirus. Din alt motiv au murit peste 5 milioane de oameni în 2020: cu ce ne confruntăm

de: Ștefan R. Apostol
17 10. 2020

Pandemia de COVID-19 perturbă lumea așa cum o știam noi. Cu un impact grav asupra vieților umane și a activităților economice. Răspândirea la nivel mondial amenință să afecteze milioane de oameni. Oameni deja vulnerabili din cauza insecurității alimentare. Dar și din cauza malnutriției și a efectelor conflictelor și a altor dezastre.

Marea catastrofă din lume nu este coronavirus

Pentru a minimiza impactul epidemiei asupra celor 138 de milioane de oameni pe care intenționează să îi deservească anul acesta, PAM își adaptează planificarea pentru a se asigura că vor primi în continuare asistența de care au nevoie. Pentru Programul Alimentar Mondial (PAM), răspunsul la situații de urgență. indiferent de cauza sau locația lor, este a doua natură.

COVID-19 a provocat perturbări globale la sistemele și legăturile de transport pe care s-ar baza în mod normal intervențiile sanitare și umanitare pentru a ajunge în zonele afectate într-o criză.

Marea catastrofă din lume nu este coronavirus. Din alt motiv au murit peste 5 milioane de oameni în 2020 cu ce ne confruntăm (2)

PAM, cu o experiență îndelungată și o vastă expertiză în răspunsul la situații de urgență și logistică și lanțul de aprovizionare, lucrează îndeaproape cu Organizația Mondială a Sănătății, sistemul ONU, comunitatea ONG-urilor și guvernele, își folosește capacitatea logistică și expertiza pentru a interveni și furniza aceste servicii în care capacitatea comercială nu există în prezent, asigurând sănătatea și încărcătura umanitară esențială și personalul care se poate deplasa acolo unde este cel mai necesar.

PAM își pune expertiza în domeniile colectării și analizei de date, sprijinului pentru politici și advocacy. În același timp și pentru furnizarea de servicii în strategiile guvernelor pentru a aborda consecințele pe termen mediu ale pandemiei.

Șeful PAM avertizează asupra pandemiei foamei pe măsură ce COVID-19 se răspândește

Într-o declarație către ONU, șeful PAM a tras un semnal de alarmă cu privire la răspândirea COVID-19. Dar mai mult asupra efectelor. Foametea, nu este de ieri de azi, în lume, dar acum această problemă se adâncește din ce în ce mai mult.

”În 2020 lumea se va confrunta cu cea mai gravă criză umanitară de după al doilea război mondial din mai multe motive. Asta înainte de începerea crizei COVID-19. Astăzi, cu COVID-19, vreau să subliniez că ne confruntăm cu o pandemie globală de sănătate. Dar și cu o catastrofă umanitară globală.

5 milioane de oameni mor în fiecare zi de foame

Milioane de civili care trăiesc în țări cu cicatrici de conflict, inclusiv multe femei și copii, se confruntă cu împingerea în pragul foametei, cu spectrul foametei o posibilitate foarte reală și periculoasă. Aceasta include aproximativ 30 de milioane de oameni care literalmente depind de noi pentru a rămâne în viață. Analiza noastră arată că 300.000 de oameni ar putea muri de foame în fiecare zi pe o perioadă de trei luni. Aceasta nu include creșterea foametei datorată COVID-19.”, a declarat David Beasley, Director Executiv al PAM.