Marea Britanie, răzbunare dură împotriva Rusiei. Motivul pentru care a refuzat difuzarea pe internet a unei reuniuni ONU. Putin, mai umilit va niciodată
Lucrurile par să o ia razna, chiar și în medii care păreau a fi sigure pentru întreaga lume. Din păcate, în ciuda tuturor crimelor de război și a durerii pe care Rusia a provocat-o întregii lumi, dar mai ales Ucrainei, instituțiile internaționale nu pot lua măsuri drastice împotriva Rusiei. Cu toate acestea, există țări care adoptă sancțiuni izolate împotriva acestei țări, iar una dintre ele este Marea Britanie. Astfel, autoritățile britanice au transmis că vor blocat transmisia pe internet a unei reuniuni informale a Consiliului de Securitate al ONU, în cadrul căreia se va discuta despre probleme Ucrainei.
Motivul pentru care Marea Britanie nu a dorit să transmită online reuniunea informală ONU
Au fost dezbateri intense pe tema preluării președinției Consiliului de Securitate ONU de către Rusia, însă în urma unor tratate semnate de membrii consiliului, fiecare țară membră are dreptul prin rotație să preia funcția de conducere. Cu toate acestea, este greu de conceput și de înțeles cum Rusia poate vorbi și găsi soluții pentru problemele Ucrainei, având în vedere că ea le-a creat, astfel că unele țări refuză să fie părtașe la această mascaradă.
Așa se face că Marea Britanie a anunțat că a refuzat să difuzeze o reuniune informală a Consiliului de Securitate al ONU în care urma să ia cuvântul comisarul rus, Maria Lvova-Belov, pentru drepturile copilului, pe care Curtea Penală Internațională vrea să îl aresteze pentru crime de război.
Ironic este că discuția ar urma să abordeze subiectul „evacuarea copiilor din zonele de conflict”, o problemă pe care Ucraina o resimte din toți porii, iar Rusia este singura vinovată pentru pericolul la care sunt expuși cei mici.
Reacția Rusiei după sancțiunile Marii Britanii
Aceste reuniuni informale nu au loc în sala Consiliului de Securitate, motiv pentru care, toți cei15 membri ai Consiliului trebuie să fie de acord pentru a permite ca aceasta să fie transmisă pe internet de către Națiunile Unite.
Având în vedere faptul că, în urmă cu o lună, Curtea Penală Internațională cu sediul la Haga a emis un mandat de arestare împotriva președintelui rus Vladimir Putin și a lui Lvova-Belova, care au fost acuzați pentru deportarea ilegală a copiilor din Ucraina și de transferul ilegal de persoane în Rusia din Ucraina de la invadarea de către Rusia la 24 februarie 2022, purtătorul de cuvânt al misiunii britanice a ONU la New York s-a opus diseminării informațiilor din partea Rusiei pe o platform ONU.
„Nu ar trebui să i se permită o platformă ONU pentru a răspândi dezinformări. Dacă vrea să dea socoteală de acțiunile sale, o poate face la Haga”, a transmis sursa citată.
Pe de altă parte, Moscova nu a ascuns programul prin intermediul căruia a adus mii de copii ucraineni în Rusia, însă ca de fiecare dată, Putin a încercat să ascundă aceste terori sub umbrela unor fapte bune și a unei campanii umanitare ce are ca scop protejarea orfanilor și a copiilor abandonați în zona de război.
„Rusia va bloca de acum înainte transmisiunile pe internet ale ONU ale tuturor reuniunilor similare, invocând ‘clauza de cenzură britanică’”, a transmis pe Twitter adjunctul ambasadorului rus la ONU, Dmitri Polianski.