Mare drama în familia Bush. A murit din cauza complicațiilor covid-19

Nancy Bush Ellis, sora fostul președinte american, a decedat

Presa de peste ocean anunță în această dimineața decesul sorei fostului președinte George Bush, la vârsta de 94 de ani. Nancy Bush Ellis, a murit la vârsta de 94 de ani, din cauza complicațiilor COVID-19. Nancy Bush Ellis, s-a remarcat printre celebra ei familie republicană pentru susținerea cauzelor liberale pentru o mare parte din viața ei.

Nancy Bush Ellis, sora fostul președinte american, a decedat

Nancy Bush Ellis, s-a remarcat printre celebra ei familie republicană, dar și pentru susținerea cauzelor liberale pentru o mare parte din viața ei. În această dimineață i-a fost anunțat decesul. Acesta a survenit duminică, conform Fundației George și Barbara Bush.

Anunțul a fost făcut într-o declarație care a descris-o pe regretata activistă drept „o femeie remarcabilă care a adus bucurie și lumină pentru lume„. Potrivit New York Times, Ellis a murit din cauza complicațiilor care au decurs dintr-o infecție cu coronavirus.  Nancy Bush Ellis a contractat virusul la sfârșitul anului trecut. A fost internată în spital cu COVID-19 la sfârșitul lunii decembrie.

”Cu tristețe împărtășim că sora iubită a președintelui Bush, Nancy Bush Ellis, a decedat. Condoleanțele și rugăciunile noastre sunt alături de familiile Ellis și Bush în timp ce ne amintim de o femeie remarcabilă care a adus bucurie și lumină lumii.”

Ellis, o activistă și o susținătoare a familiei

Spre deosebire de rudele sale, dintre care câțiva au câștigat funcții politice pe linia Partidului Republican, Nancy Bush Ellis a fost un activist remarcabil pentru cauze mai asociate, cum ar fi protecția mediului și eforturile împotriva sărăciei, și a servit ca apărare juridică NAACP și șef al Fondului Educațional din New England.

A fost democrată până la prima candidatură a președintele H.W.  în 1979, când s-a alăturat GOP. Ea a continuat campania internațională pentru George W. Bush într-un efort de a încuraja americanii care locuiesc în Europa să se înregistreze și să voteze.

În ciuda diferențelor lor, Nancy Bush Ellis și-a sprijinit familia în aspirațiile lor politice. S-a alăturat GOP în 1988 și a militat pentru candidatura la prezidențiale a fratelui ei în acel an. A făcut același lucru pentru nepotul său, președintele George W. Bush, când a candidat la președinție în 2000 și 2004.

Biograful lui George Bush, Jon Meacham, a declarat pentru The New York Times că Ellis „a fost un democrat pentru care familia a venit întotdeauna pe primul loc”.

Singura fiică din familia ei, Ellis s-a născut pe 4 februarie 1926, într-o suburbie din Boston. S-a căsătorit cu brokerul de asigurări Alexander Ellis Jr. în 1946, după ce a absolvit Colegiul Vassar cu o diplomă în limba engleză.

Ellis era într-o strânsă legătură cu nepotul ei, George W. Bush. Ellis avea să se întâlnească săptămânal cu el când acesta era la Harvard Business School. Potrivit New York Times, el a numit-o „mătușa mea preferată”, la care ea ar spune: „George, eu sunt singura ta mătușă”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI