Marcel Ciolacu anunță un val de concedieri în rândul bugetarilor. Cine sunt angajații vizați: ”Trebuie să fac ceva pentru țara mea”

de: Rosu Ioana
11 08. 2023

Marcel Ciolacu anunță măsuri drastice privind reforma sistemului bugetar în România, astfel că, premierul României se arată contrariat de pierderile de bani din sistemul de stat, generate de o proastă gestionare a situației, ani de-a rândul. Politicianul se declară “fraierul de serviciu”, care își pune în joc cariera politică cu scopul de a face ordine în sistemul bugetar.

Planurile mărețe ale premierului strică socotelile bugetarilor

Premierul României, Marcel Ciolacu, a făcut mai multe declarații importante în cadrul unei emisiuuni TV, angajându-se să ducă la bun sfârșit o reformă ambițioasă în sistemul bugetar al țării. Marcel Ciolacu s-a autodenunțat drept „fraierul de serviciu” al acestui demers și a subliniat că este pregătit să își asume orice risc pentru a aduce ordine și eficiență în sistemul de stat.

Mai mult, liderul PSD anunță mai multe concedieri în rândul angajaților care ocupă posturi de conducere după adoptarea Ordonanței de Urgență ce vizează reducerea cheltuielilor.

O altă măsură despre care se discută este eliminarea voucherelor de vacanță pentru angajații cu venituri peste medie. Printre noutățile de pe listă se numără și creșterea salariului minim pe economie, însă nu există informații clare în acest sens.

Liderul PSD nu s-a sfiit să critice dur șefii din sistemul bugetar, subliniind multitudinea de avantaje financiare pe care o pretind șefii din sistem. Pe de altă parte, Marcel Ciolacu susține că o mare parte dintre șefi nu au angajați în subordine, drept urmare, avantajele primite petnru această responsabilitate sunt oferite fără a fi meritate.

”Nu va fi tăiat nici un salariu în România. Dar nici nu pot să accept să mergi la job, să fii șef peste posturi goale. Peste 70% din posturile vacante sunt bugetate.
Nu pot să accept ca un bugetar care câștigă 2.000 de euro să îl alerg prin birou să îi dau și vouchere de vacanță.

Înțeleg că trebuie să fii plătit decent, dar bugetarii au un job mai sigur decât în privat. Dar nu ți-e rușine să ceri vouchere de vacanță și pachețel de mâncare când ai salariul mai mare decât președintele?” a menționat Marcel Ciolacu, despre acordarea voucherelor de vacanță, la Romania TV.

O mare parte dintre angajații de la stat vor fi dați afară din sistem

Liderul PSD susține că mulți angajați cu poziții înalte vor pleca, iar cel mai probabil, aceștia vor fi nevoiți să se reprofileze, negăsindu-și locul într-un domeniu care nu mai este favorabil pentru ei, așa cum s-au obișnuit de atâția ani.

Totodată, șeful Guvernului a dat asigurări că mulți șefi din sistemul bugetar vor pleca. „Este foarte probabil să plece din bugetari, cu siguranță vor pleca mulți șefi, asta vă garantez. Eu cred că mulți dintre ei se vor reorienta”, a spus Marcel Ciolacu, potrivit sursei citate.

Marcel Ciolacu a subliniat importanța acestei reforme nu doar pentru bunăstarea prezentă, ci și pentru viitorul României.

„Aceasta este o oportunitate unică pentru țara noastră de a face un salt semnificativ spre dezvoltare și de a se alinia standardelor Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE).”, a mai adpugat oficialul.