Mămăligă din fulgi de porumb, cel mai tare truc pentru gospodinele care nu știu să o gătească corect VIDEO
Știai că se poate face mămăligă din fulgi de porumb? Este ideală pentru cei care nu au timp sau nu știu să facă mămăligă din mălai.
Rețetă de mămăligă din fulgi de porumb
Pentru această rețetă ai nevoie de fulgi de porumb, apă fiartă, unt și cașcaval. Trebuie să zdrobești bine fulgii de porumb până se fac ca un praf. Pui apa pe foc cu puțină sare, apoi amesteci fulgi de porumb cu cașcaval ras și cu unt, în funcție de cât preferi. Pui totul întro caserolă apoi torni apa fiartă și pui capacul.
După ceva timp, când fulgii de porumb au absorbit apa, poți scoate și poți da mămăligii tale orice formă dorești. O poți servi cu un ou ochi, brânză telemea sau smântână.
Este o rețetă ideală pentru studenții care stau la cămin și nu au mari posibilități de a găti. Practic, tot ce ai nevoie pentru această rețetă este apă fiartă și o caserolă cu capac. Poți să o faci mai cremoasă dacă adaugi apă treptat și amesteci cu un tel. Iese grozavă dacă pui mai mult unt, sau dacă în loc de apă folosești lapte gras.
Când a apărut mămăliga la români
Pe vremuri, cererealele erau un ingredient de bază în alimentația românilor. Boabele se prăjeau pe plită, se măcinau și apoi se fierbeau până la formarea unui terci. Se mânca în loc de pâine și se făcea adesea din mei, fasole boabe sau năut.
Porumbul a fost adus abia în secolul XVI în Europa, iar în România a ajuns prima oară la Timișoara, cam în 1690. Mămăliga a fost alimentul principal din bucătăria românească, iar asta pentru că era un preparat ieftin și sățios.
Există mămăligă și în alte culturi. În Italia, polenta este un preparat asemănător cu mămăliga, însă mult mai moale și cremos. Seamănă, într-un fel, cu un piure, îmbogățit cu unt și diverse brânzeturi.