Mama tinerei ucise de urs la Jepii Mici a presimțit tragedia. Dezvăluiri tulburătoare: „A mai fost fugărită de un urs”

de: Ionuț Vieru
11 07. 2024

Mama tinerei care și-a pierdut viața după ce a fost atacată de urs pe trasul Jepii Mici mărturisește că fata nu se afla la primul incident de acest tip. Ea a încercat să o convingă să nu plece pe munte, dar nu a reușit.

„A mai fost fugărită de urs”

Mama tinerei de 19 ani, ucisă de un urs pe traseul Jepii Mici de lângă Bușteni, spune că fata a mai fost fugărită de un urs, într-o excursie anterioară. De asemenea, mama ei a rugat-o de mai multe ori să renunțe la ideea de a face trasul Jepii Mici.

Femeia a povestit cu lacrimi în ochi cum a implorat-o să nu plece și că a mai avut un incident înspăimântător, în timp ce se afla cu o prietenă pe munte.

„Am vorbit cu ea, nu m-a sunat ea, eu o sunam mereu. Eu o sunam că eram preocupată cu muntele ăsta. Am sunat-o şi i-am zis: „Dia, nu te du, te rog, nu te du!”.

I-am spus să aibă grijă și ea a spus „nu, că m-ai ținut mereu mai strâns și acum vreau să mă duc, să fac o experiență de-asta”. Şi i-am spus: „Dacă te duci, ai te rog grijă cu urşii, ai te rog grijă la râpe, la toate, că e foarte periculoasă perioada asta”.

Îi plăcea să meargă, dar din câte am mai aflat de la tatăl ei, că mie nu mi-a zis, a mai fost odată cu o prietenă și a fost fugărită de un urs”, a spus mama fetei, citată de Antena3.

Iubitul fetei, dezvăluiri sfâșietoare

Tânăra de 19 ani ucisă de urs se afla pe munte împreună cu iubitul ei în momentul tragediei. Cei doi au văzut ursul, au început să fugă, dar fata a fost prinsă de animal.

Cei doi se îndreptau spre cascada Spumoasa. Inițial, tânărul spune că plănuiseră un alt traseu, dar Diana a insistat să meargă pe Jepii Mici, o decizie care avea să-i pună capăt vieții.

„Inițial am vrut altceva, dar ea a zis să facem traseul ăsta, am zis că urcăm la cascadă, să avem o după amiază minunată. A fost neașteptat, am încercat să sperii ursul, dar nenorocirea s-a întâmplat. Preferam să fiu eu”, a spus iubitul Dianei, potrivit știrileprotv.ro.

Pe drum, ursul a atacat-o și a împins-o într-o râpă adâncă. Prietenul său a fost martor la scena cumplită și a sunat imediat autoritățile, încercând în același timp să gonească animalul sălbatic, dar fără succes.

Salvatorii s-au deplasat la fața locului, dar era prea târziu. În cele din urmă, ursul a fost împușcat de autorități, deoarece era agresiv cu salvamontiștii, iar aceștia nu puteau ajunge la trupul Dianei.