Mama fetiței de șase ani, călcată de un Mercedes, sfășiată de durere: „Trebuia să poarte rochiţa la ziua ei, acum o îmbracă la înmormântare”

Mama fetiței de șase ani, călcată de un Mercedes, sfășiată de durere: „Trebuia să poarte rochiţa la ziua ei, acum o îmbracă la înmormântare”
Accident tragic în Andronache

Durere de nedescris în famiile fetelor moarte la finalul săptămânii trecute în sectorul 2 al Capitalei. O șoferiță de 56 de ani, aflată la volanul unui Mercedes, a spulberat două copile nevinovate. Astăzi, mama Raisei, copila de șase ani, a strigat de durere și imploră să se facă dreptate.

Peste două săptămâni ar fi împlinit șapte ani

Lacrimi și durere în familia celor două fete de șase și paisprezece ani, ucise de o șoferiță vitezomană în zona Andronache, din sectorul 2 al Capitalei.

Pentru că ar fi încurcat accelerația cu frâna, o femeie a spulberat sâmbătă două fete aflate pe trotuar, în fașa unei case. După tragedie, femeia și pasagerul din dreapta au fost loviți de martorii tragediei cu lopeți și pumni.
După mai bine de trei ore de audieri, femeia a fost lăsată în libertate, pe motiv că se afla în stare de șoc și cu răni provocate de martori. Dacă va fi găsită vinovată, șoferița va primi până la zece ani de închisoare.

În urma veștii că a fost lăsată în libertate, o țară întreagă s-a arătat revoltată de această decizie. Părinții Raisei s-au prezentat astăzi la IML pentru a ridica trupul copilei, moment în care familia și-a exprimat încă o dată suferința imensă care le-a fost provocată.

Rudele copilei cere să se facă dreptate, explicând că fetița ei urma să împlinească șapte anișori în doar două săptămâni.

„Rochiţa aceasta trebuia să o îmbrace la o ocazie specială. Peste două săptămâni era ziua ei. Împlinea şapte ani. Trebuia să o poarte de ziua ei dar de fapt trebuie să o luăm, să o înmormântăm din cauza unei doamne”, au declarat acestea.

La audierile de sâmbătă spre duminică, șoferița le-a spus anchetatorilor că văzând că se apropie de trotuar a încurcat pedalele, călcând accelerația în locul frânei.

Ce se întâmplă cu șoferița în aceste momente

Cea care se face vinovată de această tragedie urmează să fie audiată din nou astăzi pentru a oferi mai multe informații. Mama uneia dintre fetițe cere dreptate, chiar dacă vinovata se află încă în libertate.

„E în libertate, dar legea trebuie să își facă datoria, să își facă dreptate, să își facă datoria”,a declarat femeia pentru Digi24.

Corpul Mihaelei, fata de 14 ani, ucisă și ea alături de Raisa, nu va putea fi ridicat de familie astăzi, în ciuda faptului că familia fusese anunțată că va putea. Fratele tinerei susține că de vină pentru accident ar putea fi și autoritățile, în zona respectivă neexistând limitatoare de viteză, în ciuda faptului că au fost solicitate.

„De foarte multă vreme, toată lumea a făcut cerere, dar ni se spune că nu sunt bani! De aia s-a întâmplat și necazul cu surioara mea și cu cealaltă fetiță”, a declarat fratele uneia dintre victime.