Magazinul care și-a închis fabrica din România. Produsele pe care e posibil să nu le mai vezi în mall

Magazinul care și-a închis fabrica din România. Produsele pe care e posibil să nu le mai vezi în mall
Magazinul care și-a închis fabrica din România. Produsele pe care e posibil să nu le mai vezi în mall

Un nou Magazin din mall se închide.  Acest producător și-a închis fabrica din România și a decis să plece de pe piața de aici.

Magazinul care și-a închis fabrica din România

Este vorba despre grupul italian de modă Calzedonia, care și-a închis fabrica din România cu 400 de salariați. Compania era unul dintre cei mai mari cinci producători de îmbrăcăminte din România.

Unul dintre cei mai importanți retaileri de modă la nivel mondial a închis fabrica de la Arad, cu 400 de angajați.

„În 2020 grupul a închis fabrica din România, prima unitate de producţie închisă de grup de la fondarea sa până azi. Motivul care a condus la această decizie a fost dificultatea de a găsi salariaţi care să dorească să lucreze într-o fabrică de textile“, spun reprezentanţii Calzedonia.

Calzedonia a fost fondată în 1987 în Verona și s-a extins rapid în toată lumea. Din portofoliul său fac parte branduri precum Intimissimi, Tezenis, Falconeri și Calzedonia.

Magazinul era specializat pe lenjerie intimă și ciorapi, având aproape 5.000 de magazine pe mai multe piețe.

Compania Aries Textile din Arad, parte a grupului Calzedonia, avea 432 angajați, iar în 2020 a fost cel mai bun an pentru firma arădeanu, profitul net ajungând la un maxim istoric de 14 milioane de lei, plus 42%.

Și grupul Stefanel a plecat din România

Și grupul Stefanel a plecat de pe piața din România. Afacerea a fost preluată de OVS, controlată de fondul Tamburi Investments Partners.

Sefanel se confrunta cu probleme financiare grave. Grupul italian avea datorii de 170 de milioane de euro din ultimii 10 ani. Brandul a fost cumpărat de OBS, iar o mare parte din unități și angajați vor fi păstrați.

Compania își declarase falimentul în Austria. Giuseppe Stefanel, directorul grupului, a preluat operațiunile din România după ce fiul său a lăsat moda pentru o afacere de închiriere de biciclete electrice în Italia.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI