“Mă seacă de trei luni”: Florin Piersic a spus ce-l supără din cauza problemelor de sănătate

de: Andrei Simion
20 08. 2024

După ce a avut probleme grave de sănătate și a trecut prin mai multe operații, Florin Piersic a dezvăluit informații noi despre starea sa de sănătate. Actorul a vorbit despre cum se simte după intervențiile suferite și cum evoluează proces

Florin Piersic a spus ce-l supără din cauza problemelor de sănătate

Pe 5 mai 2024, Florin Piersic, în vârstă de 88 de ani, a suferit o intervenție chirurgicală pentru îndepărtarea sondelor unui stimulator cardiac, operația fiind efectuată la Institutul Inimii Niculae Stăncioiu din Cluj-Napoca. Ulterior, actorul a fost transportat cu un avion SMURD la un spital din București și internat la Spitalul Foișor, unde a fost supus unei noi operații la genunchi, în cadrul căreia i-a fost îndepărtată proteza care provoca infecția.

De ceva timp, Florin Piersic este internat într-o clinică de recuperare. Marele actor a avut dificultăți serioase de sănătate, dar, din fericire, acum starea lui se îmbunătățește treptat.

Recent, maestrul a spus că se simte bine, poate merge și se mișcă liber, dar încă urmează un tratament și continuă să facă exerciții de recuperare. Totuși, un lucru îl deranjează: căldura intensă.

„Eu sunt bine, mă mișc, merg. Pe mine mă seacă totuși de trei luni de zile sau două luni jumate, să stau numai în căldurile astea, toată lumea suferă din cauza asta’”, a declarat Florin Piersic.

Florin Piersic a declarat că, deși se simte bine și sănătos, nu va reveni la spectacole din cauza căldurii intense și a necesității de a-și continua recuperarea prin exerciții fizice.

„Nu mă apuc eu acuma de spectacole pentru că sunt călduri foarte mari, trebuie să îmi revin, pentru că eu sunt bine, sunt sănătos, dar trebuie să fac mișcare pentru că nu se poate, pe căldurile astea nu pot eu.”, a mai declarat Florin Piersic.

Când i s-a rău, Florin Piersic susținea un spectacol la Cluj Napoca

Când i s-a făcut rău, Florin Piersic era în timpul unui spectacol la Cluj-Napoca. La spital, medicii au descoperit o infecție la unul dintre genunchi și l-au operat de urgență.

„Situația era a unui pacient cu septicemie, cu o infecție generalizată în sânge, cu un tratament antibiotic complex, dar care avea două particularități, și anume două zone protetice: proteză de genunchi și material protetic în inimă, adică stimulatorul cardiac cu cele două sonde ale lui. Este un principiu cunoscut în medicină faptul că materialele proteice nu se pot apăra împotriva infecțiilor”, a declarat medicul care l-a operat pe marele actor.