„Luna Roz”, fenomenul vizibil în toată lumea, miercuri, 8 aprilie. Ce înseamnă și cum se manifestă superluna

Luna Roz, fenomenul vizibil în toată lumea, miercuri, 8 aprilie. Ce înseamnă și cum se manifestă superluna

Cu toții am putea să ne distragem atenția de la ce se întâmplă zilele astea și ce modalitate mai bună de a-ți scoate mintea de la ce se întâmplă pe această planetă decât privind un alt corp ceresc?

„Luna Roz”, fenomenul vizibil în toată lumea, miercuri, 8 aprilie

Miercuri, 8 aprilie, veți putea vedea o „lună super roz” pe cerul nopții, dacă aveți noroc să fie senin. De fapt nu va fi roz, dar va părea a fi cea mai mare și mai strălucitoare din toate lunile complete ale anului 2020. Evenimentul are loc la fiecare 29 de zile și jumătate când Pământul este chiar între Lună și Soare, adică noi ajungem să vedem Luna complet luminată. De această dată, obținem ceea ce oamenii numesc adesea „superlună”, precum și o lună plină, deoarece Luna va fi în cel mai apropiat punct posibil pentru noi în orbita sa eliptică, la doar 357.035 kilometri distanță de Pământ.

Ce înseamnă și cum se manifestă superluna

O astfel de lună poate apărea cu 7 la sută mai mare decât o lună plină medie și 15% mai strălucitoare. Este destul de interesant pentru astronomi, chiar dacă diferența poate să nu pară întotdeauna dramatică de pe Pământ. De data aceasta, evenimentul mai este denumit și „roz”, datorită frumoaselor flori sublata Phlox care înflorește primăvara în SUA și Canada (cunoscute și sub numele de roz de mușchi). Chiar dacă va fii chia așa de roz, credem că dacă ne-am focaliza privirea spre cerul nocturn pentru a admira mingea strălucitoare ne poate oferi tuturor câteva minute de răgaz și de a ne distrage atenția de la grijile pentru aceste perioade de încercare prin care trecem cu toții.

„Luna Roz”, fenomenul vizibil în toată lumea, miercuri, 8 aprilie. Ce înseamnă și cum se manifestă superluna

Superluna roz va fi vizibilă în Australia în seara de miercuri 8 aprilie. Dacă vă aflați în Marea Britanie, vârful de luminozitate va fi în primele ore ale zilei de 8 aprilie, iar pentru observatorii lunari din SUA, cel mai bun moment pentru a ieși și a privi superluna este seara de marți 7 aprilie. Suntem în mijlocul unei runde de superlună în acest moment și vom avea parte de ea în aprilie dar și mai. Dacă vă lipsește , nu va trebui să așteptați mult pentru următoarea oportunitate, ea va fi în luna mai. Aceasta va fi, de asemenea, prima lună plină după echinocțiul, prima lună plină, de primăvară (în emisfera nordică). Așa este stabilită data Paștelui în fiecare an, motiv pentru care această duminică care vine este duminica de Paște.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI