Lumea presei românești este în doliu. Jurnalistul Constantin Cumpănă a murit la vârsta de 73 de ani

de: Andrei Simion
22 10. 2024

Lumea presei românești este în doliu după dispariția jurnalistului Constantin Cumpănă, care a murit la vârsta de 73 de ani, în urma unui accident vascular cerebral. El era internat într-un spital, unde a fost tratat pentru această afecțiune.

Constantin Cumpănă a fost un nume de referință în jurnalismul de investigație din Constanța, având o carieră care a început la ziarul Contrast, continuând la Telegraf, unde a condus secția Eveniment. A fost autorul unor lucrări semnificative, precum „Tragedia navei Independenţa” și „Amintiri despre o flotă pierdută”.

Acesta era cunoscut pentru criticile sale ferme la adresa ÎPS Teodosie, conflictul dintre ei culminând cu o dispută juridică. Deși Teodosie a solicitat daune morale în instanță, cererea a fost respinsă recent de judecători.

Activitatea sa nu a fost lipsită de controverse, în special în ceea ce privește acuzațiile de colaborare cu Securitatea, pe care le-a combătut cu tărie. În cele din urmă, instanța a stabilit că aceste acuzații erau neîntemeiate.

Dispariția lui Constantin Cumpănă reprezintă o pierdere semnificativă pentru jurnalismul românesc, lăsând în urmă un gol imens pentru cei care au apreciat dedicarea și eforturile sale în căutarea adevărului.