Ultima oră. Se oferă ajutor de la stat pentru mii de studenți. Cine poate beneficia

Ultima oră. Se oferă ajutor de la stat pentru mii de studenți. Cine poate beneficia

Veste bună pentru mii de studenți. Ludovic Orban a anunțat în cursul serii de joi că o parte dintre studenți vor primi tablete pentru a putea fi prezenți la cursurile desfășurate online. Potrivit premierului, suma alocată pentru aceste bunuri va fi în valoare de 50 de milioane de euro.

Tinerii care vor beneficia de tablete din partea statului

Accesul la tehnologie în rândul tinerilor pare să fie ceva normal, însă, din păcate, există mulți elevi și studenți care nu pot beneficia de un calculator sau o tabletă. Motivul cel mai des întâlnit este lipsa banilor, mai ales în cazul copiilor care fac parte din familii defavorizate.

Pentru că a mai rămas puțin până la cel de-al doilea hop, reînceperea facultăților, Ludovic Orban vine cu o veste bună pentru studenții cu burse sociale, care vor începe facultățile online.

Premierul României vine cu promisiunea că toți acești studenți ambițioși, dar cu posibilități financiare reduse, vor primi din partea statului căte o tabletă care să le ușureze accesul la educație.

„Am luat decizia de a sprijini și studenții care sunt beneficiari ai burselor sociale pentru universitățile care vor începe online să decontăm din fonduri europene, în limita unei sume de 50 de milioane de euro, tabletele care sunt achiziționate”, a anunțat Ludovic Orban în deschiderea ședinței de Guvern, potrivit Mediafax.

Fiind la subiectul “ajutoare din partea statului”, Ludovic Orban a anunțat că în viitor se vor decide acte normative care vor fi adoptate de Executiv, în vederea acordării mesei calde pensionarilor cu pensia mai mica decât cea socială.

Echipamente de protecție în universități

Ajutorul oferit pentru acești studenți nu este singura investiție pe care statul o face în lupta pandemiei cu COVID-19. Recent, secretarul de stat în Ministerul Fondurilor Europene, Carmen Moraru, a anunțat că pe lângă cele 50 de milioane de euro alocate pentru tablete, statul va investi încă 10 milioane de euro pentru a asigura echipamente de protecție necesare în acestă perioadă delicată.

Aceasta a specificat că valoarea menționată va fi folosită exclusiv pentru achiziționarea de materiale necesare universităților de stat, printre acestea fiind echipamente de protecție și nebulizatoare.

„În modificarea ordonanței 144 am inclus pentru universitîțile de stat, acestea vor beneficia de fonduri pentru achiziția de echipamente de protecție și unele dispozitive de tipul nebulizatoarelor, în valoare de încă 10 milioane, față de cele 50 de milioane pe care le avem aprobate, am suplimentat cu încă 10 milioane de euro”, a spus secretarul de stat, potrivit Digi24.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI