Ludovic Orban rupe tăcerea despre carantina după alegeri. Ce se va întâmpla, de fapt

Premierul Ludovic Orban dezminte lockdownul de după alegeri

Alegerile parlamentare bat la ușă. Mai este exact o săptămână până la momentul zero. Zvonurile despre un lockdown sunt din ce în ce mai multe. Premierul Ludovic Orban a ieșit, din nou, în fața populației, în încercarea de a dezminți aceste informații.

Premierul Ludovic Orban dezminte lockdownul de după alegeri

Există multe voci, politicieni și exponenți ai societății civile, care au anunțat că Premierul Ludovic Orban va institui un lockdown la nivel național, după data de 6 decembrie. Dacă e să ne luăm după incidența ratei de noi infectări la mia de locuitori, am putea concluziona că asta se va întâmpla.

Recent, Premierul Ludovic Orban a făcut noi declarații cu privire la aceste informații. El a accentuat faptul că nu se pune problema unei astfel de decizii, imediat după terminarea alegerilor parlamentare. Criticii Guvernului spun că sunt foarte multe date contradictorii, sau enunțate în fals.

”Este o minciună gogonată. Am avut un moment dificil, pe parcursul a 7-8-10 zile, am avut un trend de creştere îngrijorător. În faţa acestui trend am luat măsuri de restricţie. Rezultatele acestor măsuri se simt.

Economia României nu-şi poate permite un astfel de lockdown, noi trebuie să menţinem un echilibru. (…) Din punct de vedere economic România nu-şi poate permite un lockdown. Lockdown înseamnă încă o cădere economică şi ar pune în pericol trendul de creştere economică pe care îl avem cert”, declarat primul ministru duminică seară, la un post de televiziune, potrivit News.ro.

Lipsa testelor masive, critica principală împotriva Premierului Ludovic Orban

Guvernul și celelalte autorități implicate în gestionarea actualei pandemii, par a fi pierdut controlul definitiv asupra situației. Tot mai multe critici, dar și calcule paralele, față de cele ale autorităților, scot la iveală neregului. Multe dintre aceste critici sunt cu adresă directă, către Premierul Ludovic Orban.

Unul din cele mai evidente cazuri, este cel din Ilfov, unde autoritățile au declarat o incidență a ratei de infectări la mia de locuitori, iar datele reale arată altceva. În acest context Premierul Ludovic Orban a fost nevoit să dea explicații concrete asupra situației reale de facto din teritoriu.

”Rezultatele se văd, deja s-a oprit trendul de creştere şi pot să vă spun că săptămâna asta există pentru prima oară un trend de scădere a numărului de infectări, care se manifestă. Noi facem analiza în ziua acestei săptămâni comparată cu ziua echivalentă din săptămâna trecută, cu săptămâna anterioară. Pot să vă spun că deja cumulat pe 7 zile avem un trend clar de scădere cu peste 5000 de cazuri mai puţin decât săptămâna trecută”, a mai declarat în același interviu Premierul Ludovic Orban.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI