Ludovic Orban, reacție tranșantă după fraudarea alegerilor: „Firea trebuie să înțeleagă că bucureștenii nu au mai vrut-o”

Ludovic Orban, reacție tranșantă după fraudarea alegerilor:
Ludovic Orban, reacție tranșantă după fraudarea alegerilor: "Firea trebuie să înțeleagă că bucureștenii nu au mai vrut-o" Sursă foto: Inquam Photos/George Călin

Tensiunile în cadrul PSD ating cote maxime, iar Gabriela Firea încearcă din răsputeri să facă dreptate. Noaptea trecută a fost una de mare suspans, după ce au fost publicate imagini video în care membrii USR-PLUS au fost surprinși sustrâgând saci sigilați cu voturi. După multe acuzații și răzvrătiri, a venit momentul premierului să-și spună părerea despre acest subiect.

Ce spune Ludovic Orban despre fraudarea voturilor

Un nou scandal de fraudă a alegerilor a izbucnit în cursul serii de ieri, după ce au apărut imagini compromițătoare de la Biroul Electoral din sectorul 1. O cameră de supraveghere a surprins mai mulți reprezentanți USR-PLUS, printre care și consilierul lui Clotilde Armand.

În imaginile video se observă cum respectivii indivizi umblă printre sacii cu buletinele de vot, iar la final sustrag unul dintre aceștia. Imediat după apariția dovezilor, mai mulți membri PSD, în frunte cu Gabriela Firea, au cerut repetarea alegerilor și anularea celor desfășurate duminica trecută.

Imagini compromițătoare de la BEC, sector 1 Sursă poză: antena3.ro

În urmă cu puțin timp, Ludovic Orban a fost surprins de jurnaliști și a fost întrebat ce părere are despre acuzațiile aduse de Gabriela Firea, dar în special, de solicitarea de a se repeta alegerile.

Reacția premierului a fost așteptată de multă lume, însă acesta a părut că nu are informații despre aceste acuzații și nici nu a văzut imaginile.

„Nu știu la ce vă referiți. Nu am văzut. Ceea ce știu este că un consilier liberal a descoperit o tentativă de fraudare care e anchetată în momentul de față. Știu că pe numărătoarea noastră paralele a PNL Clotilde Armand a câștigat la o mie de voturi distanță.

Nu știu de ce s-a acceptat ca Biroul Electoral de Sector să își desfășoarea activitatea într-o clădire a primăriei, unde funcționa și sediul de campanie al primarului în funcție. Aștept ancheta și să îi pedepsească pe cei care nu au respectat legea”, a declarat Ludovic Orban, potrivit Digi24.

Ce nu a înțeles Gabriela Firea după alegeri

Cu privire la cererea Gabrielei Firea de a se reorganiza alegerile, Ludovic Orban a avut o reacție extrem de obiectivă, nelăsând de înțeles că ar fi posibil așa ceva. Acesta i-a transmis fostului edil că trebuie să înțeleagă că bucureștenii nu au mai dorit să fie conduși de ea.

Sursă foto: stirileprotv.ro

„Trebuie să știi și să câștigi și să pierzi. Să nu știi să pierzi, să te agăți de niște minciuni și denaturări a unor fapte mi se pare de neînțeles. Firea trebuie să înțeleagă că bucureștenii nu au mai vrut-o primar general”, a declarat acesta.