Ludovic Orban, reacție dură după alegerea lui Piedone la Primăria Sectorului 5: „Nu ştiu cât va putea să fie primar”

Ludovic Orban, reacție dură după alegerea lui Piedone la Primăria Sectorului 5:
Ludovic Orban, reacție dură după alegerea lui Piedone la Primăria Sectorului 5: "Eu nu înțeleg de ce locuitorii..." Sursă foto: spotmedia.ro

Zarurile au fost aruncate, iar funcția de primar al sectorului 5 îi revine lui Cristian Popescu Piedone, condamnat la 8 ani și șase luni de închisoare, cu executare, în dosarul Colectiv. În urma deciziei finale, milioane de români s-au revoltat și s-au întrebat cum este posibil un asemenea rezultat, atâta timp cât fostul primar al sectorului 4 ar trebui să fie la închsioare. De aceeași părere este și Ludovic Orban, declarând că nu vede cum ar putea rămâne Cristian Piedone primar pentru multă vreme.

„Eu nu înțeleg de ce locuitorii au votat cu Cristian Popescu Piedone”

 Ludovic Orban a declarat că nu înțelege cum a putut fi ales Cristian Popescu Piedone primar, în contextul legal în care se află acesta cu privire la dosarul Colectiv. Premierul a declarat că rezultatul alegerilor este o surpriză totală, însă nu știe cât va putea să fie primar, din moment ce este condamnat la închsioare.

Sursă poză: Inquam Photos/Sabin Cirstoveanu

„O surpriză totală, eu nu pot să înţeleg de ce locuitorii Sectorului 5 au votat cu Cristian Popescu Piedone. Chiar nu pot să înţeleg. Dar asta e. Nu mai discutăm. Oamenii au optat. Nu ştiu cât va putea să fie primar domnul Popescu, are o condamnare dictată de instanţa de fond, dar asta este”, a afirmat Orban, duminică, la România Tv.

Ce le transmite Ludovic Orban cetățenilor

Ludovic Orban a transmis un mesaj către cetățenii care vor să schimbe ceva în sectorul 5, dar și în alte sectoare sau județe. Acesta i-a sfătuit să vină la vot pentru a-și exprima dorința și pentru a nu-i lăsa pe cei în necunoștință de cauză să decidă viitorul.

„Sectorul 5, într-un fel, este rezultatul alegerilor făcute de majorităţile care au venit la vot din Sectorul 5. Astea nu sunt majorităţile reale.

Numai că oamenii, sunt Slavă Domnului mai mult de jumătate, sunt oameni normali care trăiesc în Sectorul 5, nu s-au dus la vot, nu au vrut să desemneze un primar care să aibă o viziune modernă asupra dezvoltării sectorului, care să includă de fapt Sectorul 5 în Bucureşti. S-au dus după nişte candidaturi care nu au făcut nimic, au lăsat sectorul pur şi simplu într-o degradare continuă. (…)

Acestea sunt alegerile. Nu ale locuitorilor Sectorului 5, ci ale celor care vin la vot. De asta le spun celor care îşi doresc cu adevărat ca Sectorul 5 să devină cu adevărat parte a unei capitale europene dezvoltate să vină la vot, pentru că, altfel, o să se ajungă numai la astfel de alegeri”, a adăugat liderul liberal.