Ludovic Orban, lovitură grea pentru români: „S-au micșorat amenzile, dar le vom aplica”

Ludovic Orban, lovitură grea pentru români: „S-au micșorat amenzile, dar le vom aplica”

Premierul Ludovic Orban a vorbit luni seară despre amenzile care se vor da începând de marți. Acesta a specificat că trebuie să existe o diferență între cetățenii care respectă legea și cei care o încalcă.

“S-au micşorat amenzile, dar vom aplica amenzile”

Avertisment înfricoșător pentru cetățeni! Potrivit declarațiilor lui Ludovic Orban, începând de marți, oricine nu respectă legea va primi amendă. Această pedeapsă vine în corectarea unui comportament nedisciplinat pentru această perioadă vitală din viața cetățenilor români.

Astfel, cine nu poate să respecte legea de bunăvoie, va fi silit de autorități, contra unei sume de bani stabilită prin lege, în funcție de gravitatea faptei.

S-au micşorat amenzile, dar vom aplica amenzile, pentru că (altfel) cum facem diferenţa între cei 98% dintre cetăţenii români care sunt corecţi, care respectă legea, care se comportă în conformitate cu regulile stabilite şi cei 2% care nu respectă legea?

Normal că este o formă prin care-i determinăm pe cei care nu respectă regulile şi care-i pun în pericol pe ceilalţi îi determinăm şi prin această pârghie care este amenda. Există şi cealaltă pârghie penală, pentru că sunt anumite situaţii în care o faptă de zădărnicire a combaterii epidemiei poate constitui o faptă penală în conformitate cu Codul penal„, a declarat Ludovic Orban la B1TV, potrivit Agerpres.

Controale mai dure și mai multe amenzi

Ludovic Orban a declarat că a cerut autorităților cu drept de control să fie extrem de prezente în toate situațiile impuse de lege. Acesta dorește să se asigure că românii aplică măsurile impuse de starea de alertă, iar în caz contrar, aceștia trebuie să suporte consecințele.

Am avut chiar astăzi o întâlnire cu toate instituţiile statului care sunt implicate în aplicarea reglementărilor şi în sancţionarea încălcării reglementărilor, am solicitat Inspecţiei de Stat pentru Controlul Traficului Rutier şi tuturor celorlalte entităţi, Inspecţia de Muncă, ANSVSA şi toate Direcţiile de Sănătate Publică să fie extrem de prezente în teren, să urmărească respectarea regulilor pe care le-am stabilit pentru toate domeniile de activitate„, a concluzionat Ludovic Orban, luni seară, la B1Tv.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI