Ludovic Orban, despre motivul pentru care nu va vota certificatul verde. Ce spune despre vaccinarea obligatorie

Ludovic Orban, despre motivul pentru care nu va vota certificatul verde. Ce spune despre vaccinarea obligatorie
Ludovic Orban, fost lider PNL Sursă foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Fostul președinte PNL, Ludovic Orban, și-a exprimat părerea cu privire la introducerea certificatului verde, justificând că această metodă creează discriminare nejustificată între vaccinați și nevaccinați. Mai mult, acesta susține faptul că certificatul verde restricționează dreptul la muncă și oblige cumva oamenii să se vaccineze. Din acest motiv, acesta și-a exprimat poziția sa față de votarea și inplemnetarea acestei legi.

“Sunt un om care crede în vaccin”

Fostul președinte PNL este un susținător al vaccinării anti-Covid-19, fiind imunizat cu trei doze. Acesta susține că serul a salvat și salvează milioane de vieți, dar cu toate acestea, imunizarea nu trebuie să devină obligatorie. Astfel, Ludovic Orban a anunțat că el nu va vota legea certificatului verde.

În continuare, fostul lider PNL a explicat că și persoanele vaccinate transmit virusul, ceea ce înseamnă, că reprezintă un pericol la fel de mare ca și cele nevaccinate, dar cu o mică diferență.

„Atât poziţia mea, cât şi a colegilor mei este aceea de a vota împotriva certificatului verde. Vreau să fac menţiunea, eu sunt vaccinat şi cu a treia doză, sunt un om care cred în vaccin, a salvat milioane şi milioane de vieţi.

Persoanele vaccinate transmit virusul, cu certitudine. Sigur că poate să existe o mică diferenţă care încă nu e cuantificabilă în procente, dar o persoană vaccinată poate să transmită virusul.

Păi dacă o persoană vaccinată poate să transmită virusul, ce motiv pot să invoc eu ca să creez o segrerare în societate, ca să creez o discriminare între persoanele vaccinate care transmit virusul şi persoanele”, a afirmat Orban.

„Creează în mod pervers o obligație de vaccinare”

Mai mult, Ludovic Orban consideră că această lege ar crea o discriminare puternică în societate, fiindu-i restrânse cetățeanului niște drepturi fundamentale, printre care și cel la muncă. Fostul premier al României susține că în spatele acestei legi a certificatului verde se ascunde un soi de impunere a vaccinării obligatorie.

„Nu ai niciun fel de motiv legitim pe de o parte să creezi o discriminare între persoanele vaccinate şi persoanele nevaccinate atâta timp cât persoanele vaccinate transmit virusul în egală măsură cu persoanele nevaccinate. Doi: aici e vorba de restrângerea unor drepturi fundamentale, dreptul la muncă.

E contraproductiv inclusiv din punct de vedere epidemiologic, ca nu spun că nu ai niciun fel de legitimitate pentru restrângerea unor drepturi. Eu vă spun: acest certificat verde până la urmă nu face altceva decât să creeze în mod pervers o obligaţie de vaccinare. Practic, îi obligă pe oameni să se vaccineze sau să se testeze’’, a transmis Ludovic Orban, la RomaniaTV.