Ludovic Orban, anunț important pentru milioane de români: „Vom asigura creșterea pensiilor, vom asigura creșterea alocațiilor”

Ludovic Orban, anunț important pentru milioane de români: „Vom asigura creșterea pensiilor, vom asigura creșterea alocațiilor”
Guvernul Orban, decizie care afectează milioane de români. Câți bani pierd

Premierul Ludovic Orban a promis că va crește pensiile românilor atât cât îi va permite bugetul, astfel încât această plată să poată fi făcută pe termen lung.

Pensiile speciale, impozitate cu 85%

În cursul zilei de ieri s-a decis impozitarea pensiilor speciale cu 85%, astfel că pensiile uriașe cu care trăiau regește anumite “personalități” în România vor scădea considerabil. Potrivit votului Camerei Deputaților, în calitate de for decizional, toți cei cu pensii de peste 7.000 de lei vor intra în această categorie.

Acest lucru a fost posibil după ce parlamentarii au votat într-un consens general impozitarea pensiilor speciale, inițiativa acestui proiect având-o PSD. În urma unui mesaj transmis pe Facebook, Marcel Ciolacu a transmis că acești bani impozitați vor ajunge la pensiile vârstnicilor și la alocațiile copiilor.

PSD a propus și vom vota astăzi în Parlament impozitarea drastică a pensiilor speciale! Cu 85%! Toate pensiile din România trebuie aduse la un nivel decent, comparabil cu cele din sistemul public. Acești bani trebuie să se ducă obligatoriu către alocații și pensii și nu în buzunarele clientelei politice a PNL!

Orban, promisiune pentru creșterea pensiilor și a alocațiilor

La scurt timp, Ludovic Orban a vorbit despre creșterea pensiilor românilor de rând. Fiind invitat la emisiunea ”Legile puterii” de pe Realitatea Plus, premierul a anunțat că vor avea loc majorări în măsura în care le permite bugetul, fără a se îndatora sau a fi nevoiți ca în scurt timp să nu le mai poată plăti.

Vom crește pensiile, dar eu trebuie să mă asigur că avem de unde să le plătim. La jumătate anului, în conformitate cu legea, ministrul Finanțelor trebuie să facă un plan și vor exista consultări cu instituțiile care pot genera prognoze corecte. Nu ne purtem permite să aruncăm în momentul de față.

Vom căuta să creștem pensiile cu cât de mult e posibil, dar nu ne permitem să ne hazardăm în creșteri de pensii pentru care nu există susținere economică. Noi vom asigura creșterea pensiilor, vom asigura creșterea alocațiilor.

Noi nu le vom crește ca să nu le putem plăti, pentru că dacă aș face asta, nu aș avea ce căuta în funcția de premier”, a spus Ludovic Orban, la Realitatea Plus.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI