21 sept. 2020 | 12:09

Ludovic Orban, anunț de ultim moment pentru cei care se întorc din străinătate. Ce vor fi obligați să facă

Știri generale
Ludovic Orban, anunț de ultim moment pentru cei care se întorc din străinătate. Ce vor fi obligați să facă
Ludovic Orban, anunț de ultim moment pentru cei care se întorc din străinătate. Ce vor fi obligați să facă Sursă foto: Inquam

Anunț de ultimă oră din partea premierului României. Ludovic Orban a anunțat în cursul dimineții de luni că în ciuda creșterilor mari de cazuri COVID-19, situația este pentru moment ținută sub control, însă Guvernul are în vederea modificarea restricțiilor cu privire la carantinarea cetățenilor pentru 14 zile.

Noi măsuri sunt în analize și discuții

Ludovic Orban a menționat cu puțin timp în urmă că situația României în acest moment nu îngrijorează autoritățile. În ciuda unor zile cu un număr mai mare de îmbolnăviri, media acestora nu depășește normele admise. Chiar și așa, premierul a ținut să precizeze faptul că Guvernul analizează permanent noi măsuri de adaptare, în funcție de situația epidemiologică.

Sursă poză: Liviu Chirica/Inquam Photos

El a vorbit despre faptul că, în acest moment, nu vor exista restricții diferite față de cele impuse de starea de urgență, însă există posibilitatea ca perioada de carantinare de 14 zile să fie înlocuită cu dovada unui test negativ.

”Ele sunt stabilite în funcție de nivelul de răspândire. Și pe teatre, cinematografe, Horeca, inclusiv pentru școli, noi am stabilit care sunt criteriile pe baza cărora se pot lua diferitele decizii legate de aceste activități.

Dar, pe analiza noastră, chiar dacă luni a fost un nivel mai ridicat de infectări, acesta nu a fost confirmat în evoluția săptămânală. Pe săptămâna care a trecut, chiar dacă avem o ușoară creștere care să ne îngrijoreze, sigur, trebuie în continuare să fin vigilenți, să respectăm măsurile de protecție sanitară, astfel încât să evităm răspândirea virusului”, a declarat premierul Ludovic Orban, potrivit antena3.ro.

Carantina de 14 zile, înlocuită cu dovada unui test

Poate cea mai bună veste a dimineții este aceea că ar putea fi eliminată carantinarea persoanelor care vin din zone cu risc. Ludovic Orban a explicat că există discuții vizavi de înlocuirea acestei măsuri cu o măsură mai blândă, aceea de a prezenta un test de COVID-19, iar în urma rezultatului se va lua decizia potrivită.

„Săptămâna aceasta vom analiza evoluțiile din fiecare țară și vom decide măsuri. De asemenea, analizăm posibilitatea de a utiliza și noi modalitatea de testare, adică să înlocuim perioada de carantinare de 14 zile în cazul în care se efectuează un test negativ. Suntem în discuții și în cursul acestei săptămâni vom lua o decizie.

În ceea ce privește măsurile interne, rămân cele care sunt în vigoare, prin prelungirea stării de alertă și prin ordinele comune care au fost emise de Ministerele responsabile”, a transmis Orban.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Capital.ro
Hidroelectrica, anunț important pentru toți clienții! Schimbările anunțate pentru următoarea perioadă
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
IOHANNIS a dat LOVITURA! NOUA funcție a PREȘEDINTELUI. Nu e la NATO
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro