Ludovic Orban, atac fără precedent la adresa colegilor. Ce mesaj le transmite acesta

Ludovic Orban, atac fără precedent la adresa colegilor. Ce mesaj le transmite acesta
Ludovic Orban, atac fără precedent la adresa colegilor. Ce mesaj le transmite acesta

Ludovic Orban lovește dur! Premierul acuză mai mulți lideri politici și instituții pentru instigarea populației la nerespectarea regulilor care au ca scop evitarea transmiterii infecției cu COVID-19.

Premierul solicită de urgență controale pe teren

Șeful Guvernului acuză mai mulți lideri politici, care nu sunt de acord cu blocarea economiei în contextul pandemiei, că instigă populația la nerespectarea regulilor impuse de autorități. Acesta menționează faptul că politicienii se folosesc de instituțiile aflate în slujba lor pentru a obține demersurile legale care să împiedice acest lucru.

Ludovic Orban a oferit cel mai recent exemplu, cel în care judecătorii CCR au decis că nu este constituțional ca printr-un simplu ordin de ministru ca cetățenii să fie trimiși în izolare, carantină sau în spital, chiar dacă sunt infectați cu COVID-19.

Acesta a cerut miniștrilor care au competența legală să verifice respectarea regulilor prin mobilizarea instituțiilor pe teren.

Respectarea regulilor în toate spațiile publice indiferent că este vorba de locul de muncă, indiferent care e locul de muncă, poate fi birou, poate fi fabrică, poate fi șantier, trebuie respectate regulile. Aici, Inspecția Muncii trebuie să fie pe teren.

De asemenea, poliția trebuie să fie implicată și să susțină controalele(…). Regulile sunt absolut necesare în transportul public. De asemenea trebuie verificată respectarea regulilor în spații comerciale și în general în toate locurile unde există interacțiune între oameni”, a mai spus Ludovic Orban, în ședința de Guvern, potrivit antena3.ro.

Ce spune Ludovic Orban despre situația românilor din Germania infectați cu COVID-19

Premierul a vorbit în cursul serii de joi despre situația celor 996 de români din cel mai mare abator din din Germania, infectați cu COVID-19. Acesta susține că angajatorul nu a respectat regulile de protecție anti-COVID-19.

Părerea mea că fabrica nu a asigurat respectarea regulilor. Dacă Inspecția Muncii de acolo va efectua o ancheta, va ajunge la concluzia asta. Dintre cei care sunt angajați acolo, nu sunt doar sezonieri, sunt angajați prin agenții de recrutare, cu contract de muncă. Noi îi vom susține pe români”, a declarat Ludovic Orban, la Digi24.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI