Ludovic Orban a cedat presiunilor. Premierul desemnat susține două proiecte USR în Parlament pentru voturile noului Guvern

Ludovic Orban a cedat presiunilor. Premierul desemnat susține două proiecte USR în Parlament pentru voturile noului Guvern

Premierul desemnat Ludovic Orban a cedat presiunilor. Oficialul susține două proiecte USR în Parlament pentru voturile noului Guvern.

Ludovic Orban a cedat presiunilor. Premierul desemnat susține două proiecte USR pentru voturile noului Guvern

Dacă premierul desemnat Ludovic Orban făcea declarații optimiste referitoare la șansele formării și trecerii de votul Parlamentului a ceea ce ar trebui să fie viitorul Guvern al României, luni, oficialul a cedat presiunilor și a declarat că susține două proiecte USR în Parlament pentru voturile noului Guvern. De altfel, în jur sunt numai rezerve și pretenții imposibil de împăcat unele cu altele, indiferent dacă ele se referă la intrarea la guvernare sau doar la acordarea votului de învestitură alături de garanții referitoare la susținerea parlamentară.

Ludovic Orban a cedat presiunilor. Premierul desemnat susține două proiecte USR în Parlament pentru voturile noului Guvern
Orban a cedat presiunilor

USR-PLUS, Alianța care ar fi trebuit să fie aliatul de nădejde al PNL, persistă în refuzul intrării la guvernare, spunând că o va face numai după alegeri care, numaidecât, trebuie să fie anticipate. Trecând peste detaliile din zilele trecute, luni, liderul PNL Ludovic Orban a declarat că va susține în Parlament proiectul privind alegerea primarilor în două tururi și introducerea pe ordinea de zi a inițiativei ”Fără penali”, proiecte cerute de USR pentru a susține Guvernul PNL pe mai departe.

”Am anunțat că vom susține”

„După discuțiile pe care le-am avut cu partenerii de la USR am anunțat că vom susține în Biroul Permanent și în plen introducerea pe ordinea de zi a unor proiecte care sunt cu termenul de raport depășit și vom susține la vot. Proiectul de lege cu alegerea primarilor în două tururi este inițiat de PNL. Mai există încă două proiecte, unul inițiat de PMP și unul de USR.  În ceea ce privește legea privind recursul compensatoriu PNL a înaintat propunerea legislativă privind abrogarea legii privind recursul compensatoriu.

În ceea ce privește inițiativa «Fără penali» aici am luat decizia să susținem introducerea pe ordinea de zi atât a proiectului de revizuire a Constituției, în uirma referendumului inițiat de președintele Iohannis în domeniul justiției cât și inițiativa «Fără penali», pentru că proiectul de revizuire a Constituției, în urma referendumului pe care l-am înaintat împreună, PNL și USR, conține modificarea Constituției în conformitate cu inițiativa «Fără penali»”, a explicat Orban.

”A fost o greșeală tactică”

De asemenea, liderul PNL a mai spus că a fost ”o greșeală tactică” faptul că liberalii nu s-au mobilizat la discuțiile din Senat privind proiectul pentru alegerea primarilor în două tururi: „A fost o greșeală tactică. În mod normal trebuiau lăsate să fie adoptate tacit, așa cum a trecut și legea PMP privind alegerea primarilor în două tururi.

Bătălia se dă în Camera Deputaților, cameră decizională. Acolo trebuie asigurate toate voturile posibile pentru a trece acest proiect de lege”. În final, Ludovic Orban a precizat că marți va avea o nouă rundă de negocieri cu partidele și nu vede de ce USR nu ar susține Guvernul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI