Lucrul interzis pe care Carmen Iohannis îl făcea pe timpul lui Ceaușescu. Puțini aveau un asemenea curaj

Lucrul interzis pe care Carmen Iohannis îl făcea pe timpul lui Ceaușescu. Puțini aveau un asemenea curaj
Lucrul interzis pe care Carmen Iohannis îl făcea pe timpul lui Ceaușescu.

Care este lucrul interzis pe care Carmen Iohannis pe timpul lui Nicolae Ceaușescu. Puțini oameni aveau un asemenea curaj. Prima doamnă a țării este prezență discretă și plină de rafinament, iar anumite pasaje din trecutul ei vin să contureze și mai mult imaginea pe care o are în prezent.

Detalii neștiute din copilăria lui Carmen Iohannis

Despre Carmen Iohannis s-a scris mult și în ultimele zile, pe fondul participării la funeraliile reginei Elisabeta a II-a. Vestimentația sa a atras atenția, admirată, dar și criticată, pe alocuri.

Carmen Iohannis rămâne însă cunoscută și pentru eleganța, grația și spiritul ei creativ și mereu tânăr. De altfel, Carmen Iohannis, pe numele de fată, Carmen Lăzărucă, și-a dat frâu liber creativității încă din copilărie. Ea s-a născut într-o familie înstărită de catolici din satul Sântu, județul Mureș.

Tatăl ei, pe nume Ion Lăzărucă, era de meserie blănar, o meserie bănoasă în anii comunismului. În copilărie, fiica acestuia a putut lua lecții de balet și de pian, lucruri care, cu siguranță, aveau să își pună amprenta și în perioada următoare, a adolescenței și a maturității.

Care este lucrul interzis pe care Carmen Iohannis îl făcea pe timpul lui Ceaușescu

Pe vremea comunismului, perioadă marcată de o serie de restricții, Carmen Iohannis era doar o adolescentă. Însă ea participa la slujbele clandestine oficiate de protopopul Pompeiu Onofreiu în locuința sa privată, din strada Șelarior, din Sibiu.

Uneori, la aceste slujbe era prezent și Klaus Iohannis, care avea să îi devină soț. S-ar putea zice că prima-doamnă a țării a învățat încă din acele timpuri să fie un promotor al libertății religioase și de gândire, încă din perioada când țara ducea lipsa de așa ceva, în vremea regimului comunist.

Carmen Iohannis avea 22 de ani când l-a cunoscut pe Klaus Iohannis, cel care i-a devenit soț. Înainte de a ajunge în București, cei doi cei doi au lucrat ca profesori la Agnita și Sibiu.

Klaus Iohannis a intrat în domeniul politicii în anul 2000. El a devenit primarul orașului Sibiu, ales din partea Forumului Democrat al Germanilor din România.

Carmen Iohannis și Klaus Iohannis, prezenți la funeraliile reginei Elisabeta a II-a

Cuplul prezidențial din România a fost prezent la funeraliile reginei Elisabeta a II-a. Despre ținuta primei doamne s-a discutat mult zilele acestea. Pentru acest eveniment istoric, Carmen Iohannis a îmbrăcat două rochii, ambele create de designerul Andrea Tincu, creatoarea de modă cu care prima doamnă colaborează de ani de zile.