Lovitură uriașă pentru românii care au vrut să intre astăzi în Grecia. De ce au fost întorși la graniță

Lovitură uriașă pentru românii care au vrut să intre astăzi în Grecia. De ce au fost întorși la graniță
Lovitură uriașă pentru românii care au vrut să intre astăzi în Grecia. De ce au fost întorși la graniță: "Măsura se aplica de la miezul nopții, nu de la 6 dimineața"

Mai mulți români care au vrut să plece astăzi în concediu, în Grecia au avut o surpriză extrem de neplăcută. Aceștia au fost întorși de la graniță pentru că nu aveau la ei testul COVID-19. Cetățenii știau că această condiție intră în vigoare începând cu ora 8:00, însă autoritățile de control le-au infirmat aceste lucruri, condițiile fiind schimbate ulterior. În situația aceasta s-au aflat și ați turiști străini.

Ce soluție salvatoare au găsit

Românii care nu au aflat că noile reguli impuse de greci se aplică de la ora 00:01, au ajuns la granița Kulata – Promachonas cu câteva ore înainte de ora 08:00, ora limită la care se anunțase inițial că se acceptă intrarea în țară fără prezentarea  testului COVID-19. Aceștia au fost întorși din drum de către autorități, iar toate eforturile lor au fost în zadar.

Disperați și supărați că „planurile de acasă nu au coincis cu cele din târg”, turiștii se gândesc acum la o variantă de a-și face testul în Bulgaria pentru a mai economisi timp.

Am ajuns la 4.30, am vrut să intru cu programarea de pe site și cu codurile, nu m-au lăsat motivând că trebuie să am testul. De o oră stau, nu mă bagă nimeni în seamă. Ne trimit în Bulgaria să facem testul”, a povestit un turist român, potrivit Digi24.ro.

Noile reguli pentru vacanțele petrecute în Grecia

Grecii au introdus reguli mai stricte pentru prevenirea transmiterii comunitare a noului coronavirus. Astfel, cine dorește să meargă începând de astăzi în Grecia va trebui să aibă formularul completat online și testul făcut cu cel mult 72 de ore înainte.  Mare atenție la ce teste efectuați, pentru că nu sunt valabile testele rapide. Luați-vă ca marjă de siguranță o perioadă mai mare de 24 de ore, deoarece rezultatele pot întârzia dacă nu sunt concludente. Prezentarea de certificate false se pedepsește conform legii din Grecia.

Pe lângă condițiile obligatorii, autoritățile din Grecia testează la graniță, aleatoriu, chiar dacă există teste negative.

Cei care merg în vacanță în Grecia trebuie să respecte cu strictețe regulile: distanțarea socială trebuie respectată, turiștii nu sunt obligați să poarte măsti, dar personalul din hoteluri și restaurate da, nu pot sta mai mult de șase persoane la masă, iar la intrarea în restaurante li se ia temperatura.

Citiți și:

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI