Lovitură uriașă pentru Florin Cîțu. Se întâmplă chiar acum în lumea politică, veste neașteptată

de: Stan Nicu
21 01. 2023

Este lovitură uriașă pentru Florin Cîțu, fostul premier al României și actual membru al PNL. Ce se întâmplă chiar acum în lumea politică, respectiv în Partidul Național Liberal este chiar o veste neașteptată. Ce s-ar putea întâmpla cu fostul prim-ministru.

Florin Cîțu încearcă să se salveze din punct de vedere politic. Ce strategie aplică

Florin Cîțu, fostul premier al României, ar putea fi dat afară din Partidul Național Liberal.

De cealaltă parte, Florin Cîțu ar intenționa să rupă PNL. Astfel, platforma de dezbatere internă anunțată de Florin Cîțu nu ar fi decât un paravan în spatele căruia fostul prim minsitru încearcă să se salveze politic.

Florin Cîțu știe că va fi dat afară din PNL

Auzind că mai mulți colegi din PNL vor să îl excludă din partid, fostul premier încearcă să se apere printr-un atac fără precedent.

În acest sens, Florin Cîțu a anunțat ca va lansa în curând Forumul de Dreapta, o platformă politică internă care ar urma să fie în opoziție radicală cu PSD.

Floirn Cîțu vrea să dinamiteze PNL

De asemenea, surse din PNL arată că prin această platformă Florin Cîțu încearcă să arunce în aer atât relațiile interne din PNL, cât și pe cele cu partenerii de guvernare ai liberalilor, PSD.

Totodată, mai multe voci din PNL au declarat, potrivit romaniatv.net, că înființarea Forumului de Dreapta ar fi un măr otrăvit pe care Florin Cîțu încearcă să-l ofere unor lideri nemulțumiți de felul în care merge guvernarea.

Florin Cîțu joacă ultima scenă?

Florin Cîțu merge pe premisa că un PNL împărțit și izolat politic este șansa lui de a rămâne în politică.

De asemenea, Florin Cîțu ar recurge la această tactică ca ultimă cauză, știind foarte bine că urmează să fie demis din PNL, alături de prietenul său Dan Vîlceanu. Motivele excluderilor ar fi atacurile repetate la adresa conducerii PNL, astfel că fostul premier acționează la rupere, vrând să demonstreze că este eliminat din partid din cauza convingerilor sale politice.

Ce a anunțat Florin Cîțu pe pagina sa socială

Pe de altă parte, Florin Cîțu a transmis pe pagina sa socială că „socialiștii și extremiștii de stânga vor o mare naționalizare prin suprataxare și suprareglementare”.

„Socialiștii și extremiștii de stânga vor o mare NAȚIONALIZARE prin suprataxare și suprareglementare. De un an de zile asistăm la cel mai agresiv atac al socialiștilor și extremiștilor de stânga împotriva capitalului și acumulării de capital (inclusiv capital uman). Doar în timpul comuniștilor, a dictaturilor Iliescu/Năstase sau a mineriadelor PSD-iste am mai văzut ceva similar.

Florin Cîțu, atac la PSD

Pentru Ciolacu și socialiștii lui nu există pensii nesimțite, salarii și sporuri în sectorul bugetar nesimțite. Nu. Pentru socialiști există doar profituri nesimțite în sectorul privat. Profituri care sunt suprataxate ca să se plătească pensiile speciale, salariile și sporurile din sectorul bugetar”, a scris Florin Cîțu pe Facebook.