Lovitură pentru România! Ce decizie a luat acum Marea Britanie

Lovitură pentru România! Ce decizie a luat acum Marea Britanie

România nu a fost inclusă de către Guvernul de la Londra pe lista celor 59 de state considerate cu risc redus. Așadar, românii care merg în Marea Britanie după data de 10 iulie sunt obligați să se autozioleze.

Lovitură pentru România!

De altfel, în ultimele zile, în România s-a înregistrat o creștere alarmantă a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus. În România, încă 420 de persoane au fost infectate cu coronavirus în ultimele 24 de ore, bilanțul ajungând astfel la 28.166 de cazuri.

Iar printre țările pe care guvernul britanic le consideră sigure se numără: Grecia, Franța, Italia, Spania, Germania, Vietnam și Coreea de Sud – ultimele două fiind lăudate chiar pentru modul în care au gestionat criza de coronavirus, notează BBC.

Nici Turcia nu a fost inclusă pe lista țărilor considerate cu risc redus a Uniunii Europene, dar se află pe lista statelor considerate sigure de Marea Britanie.

Suedia, în schimb, este una dintre țările care nu au fost incluse pe lista guvernului britanic. Cu o abordare mai relaxată a restricțiilor anti-coronavirus, rata infecției este mai mare decât cea din ​​Regatul Unit.

Românii care merg în Marea Britanie trebuie să stea în izolare 14 zile

Vineri, Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că partea britanică a informat pe canale diplomatice că pentru cetățenii români se mențin restricțiile la frontieră. Așadar, românii care merg în Marea Britanie sunt obligați să stea în izolare vreme de 14 zile.

„Urmare anunțului autorităților britanice din data de 3 iulie 2020 privind lista statelor pentru care se ridică restricțiile de călătorie în contextul relaxării măsurilor de urgență aplicate pentru combaterea pandemiei de COVID-19, MAE precizează că partea britanică a informat, pe canale diplomatice, anterior anunțului public, faptul că, momentan, pentru cetățenii români se mențin restricțiile existente la frontierele Marii Britanii și Irlandei de Nord”, se anunță într-un comunicat al MAE.

De asemenea, începând cu data de 10 iulie 2020, cetățenii români care vor să meargă în Marea Britanie dintr-unul din statele care nu sunt incluse în lista statelor exceptate de la restricțiile de călătorie, sunt obligați să se autoizoleze pentru o perioadă de 14 zile.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că, conform informațiilor comunicate de autoritățile britanice, decizia Guvernului de la Londra a fost luată în baza recomandărilor experților de sănătate și a specialiștilor epidemiologi ce urmăresc indicatorii aferenți coronavirusului din toate țările, iar o nouă evaluare a măsurilor se va face la sfârșitul acestei luni.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI