Lovitură pentru Florinel Coman. Fotbalistul Naționalei, condamnat definitiv pentru că a condus cu permis fals

de: Violeta Badea
03 09. 2024

Florinel Coman, atacantul care a părăsit recent FCSB pentru a se transfera la Al Gharafa din Qatar, a fost condamnat la 11 luni de închisoare cu suspendare pentru conducere fără permis. Această sentință vine ca urmare a unei anchete ample, în care fotbalistul a fost acuzat de multiple infracțiuni, inclusiv uz de fals și complicitate la fals în înscrisuri oficiale.

Florinel Coman, condamnat cu suspendare şi obligat să muncească 30 de zile în folosul comunităţii

Potrivit informațiilor publicate de gandul.ro, Florinel Coman a primit o pedeapsă de 11 luni de închisoare cu suspendare. Din această condamnare, 9 luni sunt pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, două luni pentru uz de fals și patru luni pentru complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Sentința a fost pronunțată după ce fotbalistul și-a recunoscut vinovăția și a semnat un acord de recunoaștere a acesteia. Pe lângă pedeapsa cu suspendare, sportivul a fost obligat să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială și să presteze muncă neremunerată în folosul comunității.

Aceasta se va desfășura în cadrul Direcției Educație Cultural – Sportivă și Îngrijiri Comunitare din cadrul Primăriei Voluntari, pe o perioadă de 30 de zile lucrătoare.

Permis falsificat, obținut în Ucraina

Prosport.ro a dezvăluit că Florinel Coman a recunoscut în fața instanței că a cumpărat permisul fals de conducere în Ucraina, în timp ce se afla la Kiev pentru tratament recuperator.

Fotbalistul a plătit 1.500 de euro pentru acest document fals, fără a urma cursurile unei școli de șoferi sau a susține probele necesare obținerii permisului.

Permisul, eliberat cu o valabilitate de 10 ani, nu figura în nicio bază de date din România sau Ucraina, fapt ce a condus la demascarea ilegalității.

Incidentul care a declanșat ancheta a avut loc în februarie 2021, când Florinel Coman a fost surprins conducând cu 165 km/h pe Autostrada A2, din direcția Constanța spre București. Oprit de Poliție, fotbalistul a prezentat permisul falsificat, care a ridicat imediat suspiciuni.

Citește și Gigi Becali, derapaj rasist la adresa lui Florinel Coman: „Păi ce, mă, ești țigan? Doamne, iartă-mă, că acum mă bagă la discriminare” – VIDEO!

De la viteză excesivă la o condamnare serioasă

Incidentul de pe Autostrada Soarelui a avut consecințe mult mai grave decât o simplă amendă pentru viteză. În urma verificărilor, autoritățile au constatat că permisul prezentat de Florinel Coman era fals, fapt ce a dus la deschiderea unei anchete penale.

Inițial, sportivul a fost amendat cu 870 de lei pentru viteză excesivă, dar cazul a luat rapid o altă turnură, după ce s-a descoperit că fotbalistul nu avea niciun permis valabil. Sentința finală reprezintă o lovitură dură pentru Florinel Coman, care acum trebuie să își redreseze cariera după această condamnare.

Deși va scăpa de închisoare, el va fi supus unei perioade de supraveghere strictă și va trebui să își demonstreze reabilitarea prin munca în folosul comunității. Această situație complicată va afecta, fără îndoială, imaginea publică a jucătorului, dar și parcursul său profesional în fotbalul internațional.

Citește și Inteligența artificială va revoluționa transferurile din fotbal. Cum vom afla în câteva secunde dacă Octavian Popescu sau Florinel Coman pot juca la o echipă puternică!