Lovitura momentului pentru milioane de pensionari. Vestea a căzut ca un trăsnet

Pensiile vor fi majorate de la 1 septembrie, în urma unor analize economice făcute de Guvern. Premierul Ludovic Orban a evitat să menționeze un procent: „Ce pot să vă spun este că pensiile vor crește“. Ce se va întâmpla dacă pensiile nu vor crește cu 40% așa cum prevede legea elaborată de fostul ministru PSD al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, în continuare.

Orban: „Pensiile vor crește“

Ieri, social-democrata anunța că partidul său va depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban, „dacă acesta se atinge de o singură virgulă din Legea pensiilor publice“.

„PSD va depune imediat moțiune de cenzură! Nu vom tolera ca acest guvern să își bată joc de o lege care are o rată de acceptabilitate de 90 la sută! Nu e o lege care îi privește doar pe pensionari, ci e o lege de care vor beneficia și generațiile următoare!“, scria Olguța Vasilescu.

În replică, prim-ministrul a declarat că în urma raportului la 6 luni privind starea economiei, se va lua o decizie cu privire la procentul cu care vor fi mărite pensiile românilor.

„Este prematură orice declarație pe tema pensiilor. Când vom avea raportul la 6 luni privind starea economiei, de asemenea când vom avea prognoza economică pe următoarea perioadă de timp, atât cea a Comisiei de Prognoză, cât și rapoartele Comisiei Europene, vom lua această decizie. Când vom decide ceva vom anunța public. Ce pot să vă spun este că pensiile vor crește“, a declarat Ludovic Orban.

Majorare de 10 sau 40%?

Pe de altă parte, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat pentru televiziuni că ministerul ia în considerare o creștere a pensiilor cu 10% începând de la 1 septembrie. Totodată, acesta a subliniat că decizia majorării va fi una politică, după ce premierului îi vor fi înaintate mai multe scenarii.

La polul opus, liderii PSD au decis ieri că vor depune o moțiune de cenzură dacă Executivul va modifica Legea Pensiilor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI