Lovitură dură pentru Vladimir Putin în plin război! Ce va putea face Joe Biden de acum înainte împotriva ofensivei ruse

Lovitură dură pentru Vladimir Putin în plin război! Ce va putea face Joe Biden de acum înainte împotriva ofensivei ruse
Joe Biden și Vladimir Putin

În timp ce luptele din Ucraina se intensifică, iar Vladimir Putin își schimbă strategia de atac, un parlamentar american propune ca Joe Biden să primească autorizație pentru a folsi armata americană în scopul apărării integrității teritoriale a Ucrainei. Deși acest lucru este complet interzis de orice țară membră NATO, SUA ar putea beneficia de acest avantaj în cazul unui singur scenariu.

În ce condiții ar putea interveni armata SUA pentru apărarea Ucrainei

Vladimir Putin a amenințat în repetate rânduri cu un atac nuclear, dacă vreuna dintre țări va interveni în războiul din Ucraina într-un mod în care securitatea Rusiei va fi afectată. Din acest motiv, statele NATO nu au putut interveni niciun moment din punct de vedere militar, acestea putând ajuta țara invadată de Rusia doar cu arme, alimente și bani.

O dată cu intensificarea amenințărilor din partea Rusiei către Ucraina, congresmanul Adam Kinzinger a propus introducerea unei rezoluţii comune care ar permite oficial utilizarea forţelor armate ale SUA pentru a apăra integritatea teritorială a Ucrainei, în cazul în care Vladimir Putin ar folosi arme chimice, biologice sau nucleare împotriva Ucrainei.

Această rezoluție urmează să treacă prin Congres zilele următoare, membrii acestuia având dreptul de a vota pro sau contra acestei măsuri de criză.

Politicianul american a explicat că această rezoluție nu are ca scop o atitudine de împotrivire față de Rusia, ci asigură o marjă de siguranță pentru ca SUA să poată acționa rapid în cazul în care liderul rus își pune în practică amenințările.

Ce argumente a oferit Adam Kinzinger pentru susținerea rezoluției

Congresmanul a vorbit despre atrocitățile comise în Ucraina de către armata rusă, încălcând astfel orice drept internațional al omului. Adam Kinzinger se opune cu înverșunare oricărui tip de violență, susținând în totalitate libertatea și democrația.

Pentru a pune capăt oricărei forme de autoritarism și a descuraja acțiunile fără sens ale lui Vladimir Putin, politicianul își îndeamnă colegii să authorize rezoluția care i-ar oferi dreptul de a interveni în caz de atac nuclear celui mai potrivit om din lume pentru a face această mișcare.

„După cel de-al Doilea Război Mondial, America şi-a exprimat clar poziţia – angajamentul faţă de libertate – care i-a pus pe autocraţi în defensivă şi a consolidat democraţiile din întreaga lume. În ultimul deceniu, am văzut cum această hotărâre s-a clătinat, iar tiranii, precum Vladimir Putin, au exploatat aceste vulnerabilităţi.

Astăzi, America are ocazia de a-şi reafirma sprijinul faţă de oamenii care caută libertatea şi de a se opune cu fermitate autoritarismului. După ce am vorbit cu secretarul Blinken şi am auzit îngrijorările sale grave cu privire la utilizarea de către Putin a armelor chimice, sunt încrezător că Statele Unite vor arăta comunităţii internaţionale că nu vom tolera violenţa fără sens.

Personalul meu şi cu mine aşteptăm cu nerăbdare să continuăm discuţiile cu secretarul Blinken pentru a ne asigura că Rusia este trasă la răspundere pentru orice încălcare a dreptului internaţional.

Ştim că milioane de ucraineni sunt strămutaţi, iar mii de oameni au fost ucişi. Ţintirea civililor, execuţiile în masă şi nenumăratele rapoarte de violuri comise de forţele ruseşti au rămas în mare parte nepedepsite.

Trebuie să luăm măsuri pentru a pune capăt acestor atrocităţi.
Cuvintele contează, dar şi acţiunile noastre contează. Introduc acest AUMF ca o linie roşie clară, astfel încât administraţia să poată lua măsuri adecvate în cazul în care Rusia ar folosi arme chimice, biologice şi/sau nucleare.

Aşa cum a spus preşedintele Statelor Unite, Putin trebuie oprit. În consecinţă, comandantul suprem al celei mai mari armate din lume ar trebui să aibă autoritatea şi mijloacele necesare pentru a lua măsurile necesare pentru a face acest lucru”, a explicat parlamentarul la CBS, potrivit Mediafax.